Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Ad
Nordmøre Kristiansund

Den forlengede Atlanterhavsveien - Trondheim-Kristiansund

  • Kongens Plass 1, Kristiansund
  • +47 71585454
  •  /  km From You
Overview

Er det ikke omveiene som kan gi de mest minnerike opplevelsene?

Kommer du med bil fra Trondheim og skal videre nedover i FjordNorge har du muligheten til å ta en omvei ute langs kysten.

Aure er en typisk kystkommune med en særlig vakker skjærgård. Kystfjellene som stiger rett opp fra strandflata til nesten 900 moh er flotte turfjell.

Smøla byr på vaskeekte fiskeværsferie i et spennende og annerledes landskap. Mer enn 5.800 øyer, holmer og skjær omgir Smøla og gir spennende områder for fiske og kajakkturer. Store deler av øya fikk i 2009 vernestatus.

Kart med anbefalt kjørerute.

 

Forslag til program på en 2 dagers tur:

Dag 1:

- Fly til Trondheim og lei bil der, eller kjør med egen bil. Frokosten inntar du på Rica Nidelven Hotel, som har hatt Norges beste hotellfrokost i mange år. Man kan ikke ha vært i Trondheim uten å ha fått med seg Nidarosdomen, så etter frokost kan man ta seg en spasertur dit.

- Første etappe kjøres fra Trondheim til Brekka (2 t). Her er det en stor rasteplass med et meget vakkert utsiktspunktover Årvågsfjorden og videre helt til Kristiansund.

- Kjør deretter til Mjøllagret Bar og Mat for lunsj (20 min). Her tilbreder de retter fra sitt eget fiskemottak.

- Fra Aure kjører du så til Sandvika Fergekai (35 min) og tar fergen over til Edøya.

- Over på Edøya kan du stoppe på Gurisenteret, rett ved fergekaien. Få med deg opplevelsesutstilling med tittelen "Møter med vinden" som handler om vindkraft, mytologi og religionshistorie.

- Fra Edøya kjører du på vestsiden av Smøla videre til Smøla Havstuer hvor du kan overnatte for kvelden (36 min). Har du tid, kan du ta en fisketur, enten med eller uten skipper, en tur med kajakk før middagen. Etter middagen frister det kanskje med en tur i badestampen på kaia?

Dag 2:

- Neste morgen kan du kjøre videre til fiskeværet Veiholmen (27 min). Rusle rundt i denne kystidyllen ytterst ute i havgapet og ta en kopp kaffe på uteserveringen på Styrhuset Pub og Kafe.

- Når du har pustet inn nok frisk havluft, kan du kjøre tilbake til Edøya Fergekai via østsiden av Smøla (40 min) og ta fergen tilbake til fastlandet.

- Kjør derfra mot Kristiansund og parkerbilen på fergekaien på Tømmervågen (16 min). Herfra kan du følge turstien Fjordruta et stykke for å få strekt på beina og sett litt flott natur.

- Vel tilbake i bilen, ta fergen over til Seivika. Spis en svele på ferga!

- Fra Seivikan går siste etappe til Kristiansund (17 min). Her kan du blant annet få med deg en bit av byens historie på Klippfiskmuseet og da passer det også kanskje å spise bacalao til lunsj på tradisjonsrike Smia fiskerestaurant.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad