Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

MOLDE

Den grønne korridor til Varden utsiktspunkt

Natursti som går fra Molde sentrum via gamle Vardeveg til utsiktspunktet Varden (407 moh) som har en fantastisk utsikt over byen, fjorden og Moldepanoramaet med sine 222 topper.

Utforsk Gamle Vardeveg til Varden (407 moh.)

Turen til Varden starter fra kaia i Molde sentrum og tar deg gjennom den "grønne korridor". Fra sjøen ved Reknes går du til den barokke villaen Chateauet, videre gjennom Reknesparken og opp til "Paviljongen" på utsiktspunktet Rekneshaugen. Naturstien går videre gjennom Romsdalsmuseet til utsiktspunktet Varden (407 moh).

Det er skiltet fra hjørnet på Scandic Hotel Alexandra med blå symbol helt opp til Varden. Underveis er det også avstandsskilt der man ser hvor langt man har igjen til toppen. Denne naturopplevelsen fører deg opp Storlia til det spektakulære utsiktspunktet Varden. På Varden, 407 meter over havet, kan du glede deg over en panoramautsikt som inkluderer hele Moldepanoramaet med 222 majestetiske fjelltopper.

Utstyr og tidsbruk

Dette er en klassisk tur i Moldemarka og er ideell for turgåere i alle aldre. Du trenger ikke spesielt utstyr – vanlige joggesko er tilstrekkelig. Turen kan starte helt nede i sentrum av Molde, og den godt merkede stien tar deg gjennom vakre omgivelser. Det er flere hvilebenker underveis hvor du kan nyte utsikten, men den mest imponerende panoramautsikten venter på deg når du kommer til toppen av Varden. Anslått gangtid er ca. 1, 5 time opp og 45 min på returen. På vinterstid bruker denne veien å være tråkket med en liten beltemaskin, men da anbefales det piggsko eller gode vintersko.

Utforsk Moldemarka

Hvis du ønsker å utvide turen, er det flere fine stier som tar deg videre inn i Moldemarka fra toppen av Varden. En anbefalt rute er å følge stien fra Varden til Skihytta og deretter ned grusveien til Vardevegen igjen. Dette gir deg muligheten til å utforske mer av den vakre naturen i området.

Fleksible startpunkter

Turen til Varden kan starte fra ulike steder, inkludert Molde sentrum, Romsdalsmuseet, parkeringsplassen ved Hatlelitunnelen/Grua eller boligfeltet Kringsjå. Gamle Vardeveg tar deg gjennom fin furuskog oppover lia og underveis passerer du Storlihytta, en DNT-hytte med servering på enkelte dager. Videre opp mot toppen av Varden, møter turvegen bilvegen (Vardevegen) til Varden.

Last updated: 01/29/2024

Source: VisitNordvest

Den grønne korridor til Varden utsiktspunkt

Sider du nylig har besøkt