Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal MOLDE

Fiskerimuseet på Hjertøya

  • Hjertøya, MOLDE
  • +47 71202460
  •  /  km From You
Overview
Details

Hjertøya er et flott rekreasjonsområde hvor man kan fiske, dra på piknik, gå langs merkede stier eller bade i sjøen. Her kan du få et innblikk i lokal kystkultur på Fiskerimuseet.

Fiskerimuseet er åpent for besøkende om sommeren i perioden når Hjertøyruta går. Omvisning er tilgjengelig for grupper på forespørsel utenom oppgitt åpningstid. Ta kontakt for bestilling om du ønsker omvisning utenom åpningstiden. Åpen kafé i regi av Hjertøyas Venner i helgene.

Museet er bygd som et lite fiskevær med bolighus, rorbuer, trankokeri, mekanisk verksted og en stor samling av båter. Det viser lokal kystkultur, arbeidsliv og levekår fra omkring 1850. Utstilling om multikunstneren Kurt Schwitters og "Die große Merz" – søyle på Hjertøyplassen. Natursti gjennom øyas landskap.

Fiskerimuseet på Hjertøya ble anlagt i 1948, og  består av bygninger som viser sjøbruk og fiske. Omvisningen gir innblikk i livet på Romsdalskysten. Det største huset er Kaka fra Ona. Det er en innholdsrik bygning som viser arbeidslivet i fiskeværet. Her var både tranbrenneri og fiskemottak. I båthallen kan en se ulike typer båter som har vært i bruk helt opp til våre dager. En åttring representerer en ubrutt båtbyggertradisjon fra før vikingtida. Vi viser også ei rorbu, som i Romsdal ble kalt sjøstue. Dette var sesongbolig for et båtlag som drev vintertorskefiske. Dette fisket var en av få muligheter de hadde for å tjene penger. Det var viktig å bo nær fiskefeltene så de slapp å bruke mye tid på transport. Ei fiskestue hadde ett rom, det lå to mann i hver køye. Ei ungjente som laget mat hadde senga si ved ovnen. Her kommer historien nær når vi hører om hygiene, arbeid og matstell.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Rabatt
  • Gruppe
  • Grupperabatt

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Svømming

Price

Description Price*
Voksen 110,00 Entre
Barn < 18 0,00 Fri entré
Grupper > 30 personer/persons/Personen 90,00 Entre
Honnør/student 90,00 Entre
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages