Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

BUD

Fiskeværet Bud

Book

Bud er et aktivt og sjarmerende fiskevær som ligger vakkert til ut mot havet mellom Atlanterhavsvegen og Molde og byr på storslagen kystnatur.

Helt ytterst på Romsdalskysten i Hustadvika ligger det autentiske fiskeværet Bud. Her finner du sjarmerende rorbuer og naust i den gamle havna og snirklende gater mellom gamle hus som alle har en historie om et hardbarket liv ved kysten å fortelle.

Den beste måten å utforske Bud på er til fots. Ta deg tid til å rusle rundt og oppleve kystkulturen Bud har å by på og tilbringe natten i havgapet. Midt i Bud ligger et fuglefjell som i hekkesesongen huser en koloni med krykkjer og som er et yndet fotomotiv. Fiskeværet har en rik historie, og på 1500-tallet var Bud et av de største handelsstedene mellom Bergen og Trondheim.

Ergan kystfort

I Bud ligger Ergan Kystfort, som er et krigshistorisk museum bygget rundt tyskernes kystfort fra andre verdenskrig, og Kystmuseet som er en kulturhistorisk utstilling i to etasjer.

Ergan ligger på Buds høyeste punkt og er et gammelt kystfort fra andre verdenskrig. Her får man en spektakulær panoramautsikt fra havstykket Hustadvika i nord, videre mot Bjørnsund og Ona, man ser sørover mot Sunnmøre, innover fjorden mot Ormen Lange på Aukra og til slutt mange av de flotte fjelltoppene i Hustadvika. Museet forteller historien om fortets virke under andre verdenskrig, og om kulturen og livet langs kysten tilbake til 1400-tallet.

Aktiviteter i Bud

For den som ønsker seg et enda bedre overblikk gir en fottur til Gulberget god valuta for innsatsen – fantastisk utsikt til tross for sine 160 meter over havet.

Kyststien i Bud er en 7 km lang mosjonsrunde som går i svært variert terreng ved foten av Gulberget, så ut mot det åpne havet med utsikt mot skipsleia og Hustadvika. Siste biten snirkler seg gjennom fiskeværet mellom bolighus, rorbuer i havna og gjennom Bud Camping. En flott tur med mange rasteplasser, informasjonsskilt og gapahuker langs veien. Flere turgåere legger også inn et stopp på fiskerestauranten Bryggjen eller på Bud Kiosk og Spiseri som byr på smakfull, hjemmelaget mat – gjerne basert på fangst fra havet utenfor Bud. I sesongen har dagligvarebutikkene søndagsåpent.

Hva er vel et besøk i et fiskevær uten å dra på sjøen? Lei båt eller bli med på guidet fisketur med Bud Camping.

Spør de lokale

Bud har blitt et yndet turistmål med beliggenhet mellom Atlanterhavsveien og Molde. Sesongen for turisme strekker seg fra påske til langt uti september. Gjestene kommer fra både fjern og nær, og noe de har til felles er at det neppe er første gangen de besøker Bud. Og det aller beste kjentmannstipset for den som vil utforske Bud: Spør en buaværing -de forteller med den største glede hva man bør oppleve her, for som de lokale sier: Det er FOLE fint i Bud!

Overnatting i Bud og omegn

Bud Camping

Bryggjen i Bud - Havhusa

Hustadvika Havhotell


Last updated: 04/04/2024

Source: VisitNordvest

Fiskeværet Bud

Book

Sider du nylig har besøkt