Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

ÅNDALSNES

TripAdvisor rating of 5

3

Fjelltur til Bispevatnet ved Trollstigen

Populær fjelltur fra toppen av Trollstigen og opp til Bispevatnet. Turen starter på 747 m.o.h. og har en total høydestigning på 290 meter.

Turen til Bispevatnet er kort, men gir likevel en flott naturopplevelse. Til tross for at vannet ligger i nærheten av det travle utsiktspunktet Trollstigen, er omgivelsene her rolige og uberørte. Turen til Bispevatnet går på god sti i ur og fast fjell. Du kan parkere like etter "strupen" rett ovenfor selve Trollstigenplatået (ved bru over elva eller like etter brua).

Turbeskrivelse til Bispevatnet

Følg veien 30 m oppover og kryss over veien. Starten på stien er merket med rød T. Følg bergryggen oppover til det flater litt ut, og en kommer til et lite tjern. Ta til høyre rundt en hammer, og så videre oppover langs vardet rute. Ca. 100 m etter hammeren går stien til høyre over noen sva, og så oppover gjennom ei ur. Hold til høyre opp en ny rygg, og så til høyre under den neste store ura. Stien følger så fjellryggen oppover, med svakt drag mot høyre. Oppe ved vatnet kan du fortsette litt oppover til en oppmuret rasteplass ved noen store steiner. Stien er vardet, men i starten har mange turister murt egne varder så det kan være litt forvirrende. Fra Bispevatnet er det mulig å fortsette videre innover til høyre for vatnet, til skaret mellom Bispen og Kongen.

Last updated: 10/25/2023

Source: VisitNordvest

Fjelltur til Bispevatnet ved Trollstigen

Sider du nylig har besøkt