Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
SUNNDALSØRA

Fjelltur til Gjørahaugen i Sunndal

Startpunkt for turen  Kjør ca 35 km. på riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal. Rett etter Gjøra og Sunndalporten er det en liten parkeringsplass på høyre side av riksveien. Gå tilbake ca. 80 meter i retning Gjøra og der starter stien i jordkanten. Turen Gangtid turretur 2 timer, tilsammen 2,6 km Stigning ca 460 høydemeter Merket sti, jamn og bratt stigning, mye sol Egnet for barn. Ta med eget drikkevann Det er ikke turkasse ved turmålet.  Mer om turmålet Gjørahaugen er et naturreservat som ble opprettet i 1999. Området har mange vegetasjonstyper og er en av de mest artsrike lokalitetene i fylket.  På toppen av haugen ligger Flurhytta som hadde observasjonspost for flytrafikk under krigen. Hytta er i dag privateid. På folkemunne sies det at Gjørahaugen er bygd opp av kaffegrut og gamle juletrær.  En flott dagstur er å følge fjellryggen fra Gjørahuagen og opp til Ekretinden ( 1189 moh) og Gralistind (1522 moh). Her går man på kanten av stupet og ser rett ned på pipene på Gravemsgårdene.

Startpunkt for turen 
Kjør ca 35 km. på riksvei 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal. Rett etter Gjøra og Sunndalporten er det en liten parkeringsplass på høyre side av riksveien. Gå tilbake ca. 80 meter i retning Gjøra og der starter stien i jordkanten.

Turen
Gangtid turretur 2 timer, tilsammen 2,6 km
Stigning ca 460 høydemeter
Merket sti, jamn og bratt stigning, mye sol
Egnet for barn. Ta med eget drikkevann
Det er ikke turkasse ved turmålet. 

Mer om turmålet
Gjørahaugen er et naturreservat som ble opprettet i 1999. Området har mange vegetasjonstyper og er en av de mest artsrike lokalitetene i fylket. 

På toppen av haugen ligger Flurhytta som hadde observasjonspost for flytrafikk under krigen. Hytta er i dag privateid. På folkemunne sies det at Gjørahaugen er bygd opp av kaffegrut og gamle juletrær. 

En flott dagstur er å følge fjellryggen fra Gjørahuagen og opp til Ekretinden ( 1189 moh) og Gralistind (1522 moh). Her går man på kanten av stupet og ser rett ned på pipene på Gravemsgårdene.

Kilde: VisitNordvest

0

Fjelltur til Gjørahaugen i Sunndal

Sider du nylig har besøkt