Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

ÅLVUNDEID

Fjelltur til Innerdalen - Norges vakreste dal

Opplev Norges vakreste fjelldal, Innerdalen, ingen biltrafikk, fossefall, og majestetiske fjell. Perfekt for både fjellturister og barnefamilier.

Turen inn til dalen går langs grusvei. I mer enn 100 år har Innerdalhytta tatt i mot fjellturister. Innerdalen er ikke bare for erfarne fjellvandrere. Den overkommelige grusveien inn i dalen gjør det også til et flott reisemål for barnefamilier. Fra parkeringsplassen i Nerdalen tar det omtrent 50-60 minutter å gå til Innerdalen, en tur som passer for alle aldre.

Startsted og turbeskrivelse til Innerdalen

Kjør langs RV70 (mellom Kristiansund og Sunndalsøra, ca 16 km fra Sunndalsøra), ta av på nordsiden av veien ved Ålvundeid og følg liten asfaltvei innover til parkeringsplass Nerdalen (ca 10 km). Fra parkeringsplass ved Nerdalen/Innerdalen går det grusvei i 3,5 km til selve Innerdalen. Vegen har noe stigning, tidvis bratt så beregn godt med tid. Fra parkeringsplassen til Innerdalen tar det ca 1 time å gå, noe mer dersom man har med seg barn.

Overnattingsmuligheter i Innerdalen

Vel inne i dalen kan du besøke både Renndølsetra og Innerdalshytta. Begge er åpne om sommeren og du kan overnatte eller bare kjøpe deg en kopp kaffe, en vaffel eller middag. Innerdalshytta (Betjent DNT hytte) og Renndølsetra tilbyr overnatting med full pensjon, mens i gammelhytta som drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening er selvbetjent.

Landemerket Innerdalstårnet

Innerdalstårnet, kjent fra norsk barne-TV-serien "Blåfjell", er et ikonisk fjell i Innerdalen. Dette fjellet, populært blant fjellfolk, kan bestiges alene eller med guide. Fjellet tilbyr en unik utsikt over dalen og er et høydepunkt for mange besøkende.

Last updated: 01/09/2024

Source: VisitNordvest

Fjelltur til Innerdalen - Norges vakreste dal

Sider du nylig har besøkt