Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Ad
Nordmøre Kristiansund

Fjordruta til fots eller med bil

  • Kongens Plass 1, Kristiansund
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

"Fjordruta" er navnet på Kristiansund og Nordmøre Turistforenings (KNT)  mest særpregede vandrerute i fjellheimen. Hele 14 hytter er plassert med fine etappeavstander i en flott rundtur i fjell i kommunene Aure/Tustna, Hemne, Halsa, Rindal og Surnadal. Klikk her for mer informasjon og rutebeskrivelse! Turen kan godt startes fra flyplassen i Kristiansund, eller så er det også mulig å reise med buss til ulike andre startpunkter.

Den unike opplevelsen det er å vandre over flyer og mellom topper, samtidig som du ser havet langt der ute, gir turen en egen kvalitet. De fleste av hyttene er nye, og Imarbu, som er den lavest beliggende på 5 moh. ligger faktisk helt nede ved fjorden, og har robåt og krabbeteiner med i utrustingen. Den høyest beliggende hytten er Hardbakkhytta (789 moh). Hele løypetraseen er 15 mil. Fjordruta egner seg godt for hele familien og kan "stykkes" opp i hyggelige dagsturer. Ta kontakt med Kristiansund og Nordmøre Turistforening for kart og mer informasjon: 71 67 69 37 / www.kntur.no.

Her finner du flotte 360 graders bilder fra Jurtinden på Tustna, et av fjellene på Fjordruta.

Ønsker du å kjøre en slags "Fjordruta" med bil, kan du ta utgangspunkt i Kristiansund. Kjør Rv 70 mot Krifast/Bergsøy og etter bomstasjonen kjører du E39 i retning Trondheim.

Kanestraum - Halsa er en fergetur over den vakre Halsafjorden. Videre kjører du gjennom Halsa og inn mot Valsøyfjorden. Her vil du finne en avstikker på fylkesvei til Valsøybotn - et sted for utgangspunkt for dagsturer opp i fjellet til f.eks. Hardbakkhytta eller Tverrlihytta. I Valsøyfjorden finnes også Geitbåtmuseet. E39 går videre langs Vinjefjorden til Vinjeøra - utgangspunkt for dagsturer opp til Sollihytta eller Storlisetra.

Fortsett kort stykke på E39 til veikryss med Rv 680 og fortsett til Kyrkseterøra. Her er det gode overnattings- og serveringsmuligheter. Rv 680 går vidre mot Kjørsvikbugen og Tjeldbergodden, det store industrianlegget som foredler gass fra Norskehavet til metanol, LNG og andre produkter.

Kjør mot Aure sentrum over Skardsøya gjennom et meget vakkert kystlandskap. I Aure er den store hvite kirken ved den gamle prestegården en attraksjon. Gode muligheter for overnatting og servering. Fortsett mot Vinsternes, men stopp gjerne ved Foldfjordstraumen, en kraftig saltvannsstrøm som følger skiftingene mellom flo og fjære. På Vinsternes kan man ta en avstikker til Imarbu. Hytta ligger vakkert til ved sjøkanten. Den nye Imarsundforbindelsen binder Vinsternes til Aukan. Veien videre går på strandflata mellom de majestetiske Tustnafjellene og Edøyfjorden, frem til Tømmervåg, hvor ferge går til Seivika/Kristiansund.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad