Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

SUNNDALSØRA

Flaggnuten i Sunndal

Starten på turen til Flaggnuten er i sentrum av Sunndalsøra. Kjør mot mot Ålvundeid og Kristiansund langs riksvei 70. Rett før tunellen ligger parkeringa, ved verkskaia i Sunndal. Turen starter i veikanten, like ved parkeringsplassen (Nebbfoten).  Flaggnuten er Sunndalsøras barskeste og luftigste korte tur. Stien går bratt opp fra riksveien. Etter de først 5-10 minuttene kommer du opp til et platå med utsikt over verkskaia. Herfra blir det virkelig bratt, og det er hengt opp kjetting for å lette opp  - og nedfarten. Bruk god tid og sørg for godt tak med hender og føtter, spesielt når fjellet er vått.  Fra det første bratthenget er det omtrent fem minutters gange på bratt sti opp til et nytt heng med kjetting. Etter denne stigningen roer det seg litt ned og selv om det er bratt innimellom så er de luftigste partiene overstått.  Etter en drøy halvtimes gange kommer du til en bekk som pleier å ha god vannføring om våren og tidlig på sommeren. Når du har passert bekken og kommet ut på flata skal du ca 10-15 meter ned igjen. I underkant av ti minutters lett gange fører til utsiktspunktet og trimkassen.  Flaggnuten kan nås det meste av året. Stien er bratt, ligger på solsiden og Litldalsvinden tar så godt at det sjelden snøen blir liggende i stien.  Turen kan gjerne forlenges. Ca 250 meter før du når Flaggnuten går det av sti til Bjønnalauvet og videre opp til Hovsnebba (1554 moh)

Starten på turen til Flaggnuten er i sentrum av Sunndalsøra. Kjør mot mot Ålvundeid og Kristiansund langs riksvei 70. Rett før tunnellen ligger parkeringa, ved verkskaia i Sunnal.  Turen starter i veikanten, like ved parkeringsplassen ( Nebbfoten). 
Flaggnuten er Sunndalsøras barskeste og luftigste korte tur. Stien går bratt opp fra riksveien. Etter de først 5-10 minuttene kommer du opp til et platå med utsikt over verkskaia. Herfra blir det virkelig bratt, og det er hengt opp kjetting for å lette opp  - og nedfarten. Bruk god tid og sørg for godt tak med hender og føtter, spesielt når fjellet er vått. 

Fra det første bratthenget er det omtrent fem minutters gange på bratt sti opp til et nytt heng med kjetting. Etter denne stigningen roer det seg litt ned og selv om det er bratt innimmelom så er de luftigste partiene overstått. 
Etter en drøy halvtimes gange kommer du til en bekk som pleier å ha god vannføring om våren og tidlig på sommeren. Når du har passert bekken og kommet ut på flata skal du ca 10-15 meter ned igjen. I underkant av ti minutters lett gange fører til utsiktspukntet og trimkassen. 

Flaggnuten kan nås det meste av året. Stien er bratt, ligger på solsiden og Litldalsvinden tar så godt at det sjelden snøen blir liggende i stien. 

Turen kan gjerne forlenges. Ca 250 meter før du når Flaggnuten går det av sti til Bjønnalauvet og videre opp til Hovsnebba (1554 moh)

Last updated: 01/29/2024

Source: VisitNordvest

Flaggnuten i Sunndal

Sider du nylig har besøkt