VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Fosser i Nordvest

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

På Nordvestlandet har vi fantastisk mange flotte fosser! Og det kanskje ikke så mange vet, er at det er flere av disse fossene som står på listene over verdens høyeste fosser. Her er noen av dem: 

Vinnufossen - er trolig den høyeste fossen i Norge etter total fallhøyde (860 meter), høyeste i Europa og den sjette høyeste i verden. (Sunndal)

Mardalsfossen - har en total fallhøyde på 655 meter, der det øverste er i fritt fall på 297 meter. Nord-Europas høyeste frie fossefall. (Nesset)

Åmotan - er et naturfenomen der hele sju vassdrag møtes. Tre av elvene danner det storslagne fossefallet ned i Åmotan. (Sunndal)

Stigfossen - er selve blikkfanget i Trollstigen, og er oppgitt til å være 239 meter høy. Trollstigen passerer Stigfossen over en imponerende natursteinsbru, og her kan man fort få seg en gratis dusj fra fossen! (Rauma)

Slettafossen - går ned i et juv litt sør for Verma i Romsdalen. Det er anlagt parkeringsplass og utsiktssteder ned mot fossen/elva. (Rauma)

Vermafossen - Når man tar Raumabanen, så passerer man denne fossen på Verma. Toget har saktekjøring på dette stedet, så du får se ekstra godt. Fra bilveien (E136) er det merket sti til fotopunkt og infotavle. (Rauma)

Nauståfossen - Omtrent 1 km gange fra Kårvatn Fjellgård innerst i Todalen finner du denne fossen. Fallet er på 110 meter og er du på utkikk etter friske opplevelser kan vi anbefale et bad i kulpen under fossefallet. Stien mellom Kårvatn og Trollheimshytta passerer fossen, som er et populært turmål for lokale og tilreisende.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages