Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal RAUMA

Fottur til Rampestreken

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview
Details

Turen opp Romsdalstrappa til utsiktspunktet Rampestreken (537 m.o.h.) er blitt en av de mest populære turene i området. Turen er godt tilrettelagt og byr på fantastisk utsikt.

Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla. Stykket opp til Nebba er uten trapper og med håndlist, slik at de aller fleste kommer seg hit. På Nebba kan du nyte utsikta over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikta oppover Romsdalen og mot fjella i Isterdalen. Du kan se helt til Trollstigen. Følg stien videre etter ryggen. Noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister. For å hindre at stien brer seg ytterligere, anmoder vi folk om å følge lista og ikke trekke videre ut i terrenget. Oppe ved Andersmyra, som er et populært trimmål, er det hvilebenk. Videre er det mye stigning, så trappene er bratte.

Når du runder opp berget, kommer du til utsiktspunktet "Rampestreken" som gir gode muligheter for ekstra utsikt og fotografering. Romsdalstrappa fortsetter videre oppover til toppen og innimellom er det laget små benker. Mot slutten er det en liten hammer før terrenget legger seg innover til steinhytta på toppen.

Romsdalsgondolen går fra sentrum av Åndalsnes og opp til Nesaksla, og man kan gjerne kombinere turen til Rampestreken med en gondoltur. Enten gå opp til Rampestreken til fots, og ta Romsdalsgondolen ned igjen, eller omvendt. 

Parkering:  I rundkjøring ved Åndalsnes følg skilt til sentrum. Parkeringsplass for biler ved startpunkt,  alternativ parkering på Rauma Samfunnshus eller Rauma Kulturhus som ligger 5 min herfra.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Lett
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages