Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
Elnesvågen
TripAdvisor rating of 4.5

42

Fottur til Trollkirka

Trollkirka er ingen vanlig kirke som mange kanskje tror, men består av tre spennende marmor og kalkgrotter med underjordiske bekker og fosser. Fottur 1,5 time på bratt sti for å komme opp til grottene.

25 minutter fra Atlanterhavsvegen kan du oppleve trolsk natur og få en fantastisk belønning når du kommer frem. Fra merket parkeringsplass ved RV64 er det ca. 90 minutters fottur på bratt sti. Trollkirka (484 m.o.h.) består av tre marmor og kalkgrotter. Den nederste grotta er ca 40 meter lang og i "s-form". Her kommer du inn til et vakkert fossefall som faller 14 meter ned i et hvitt marmorbasseng. I grotta ovenfor kan du se fossen falle rett ned og inn i en grotte. Den øverste grotta består stort sett av lange ganger under jorden.

Ta med gode lommelykter/hodelykter til hver person for å se best mulig når du er inne i grottene. Fortsetter du forbi inngangene til grottene, kommer du til Trollkirkevatnet som er et idyllisk fiskevann med hvite marmorbrygger. Fint sted for en rast og et forfriskende bad på varme dager.

Grottene ligger i fjellet nord for riksvegen mellom Moen i Fræna og Eide. Turen går på tydelig sti, på setervei først, over ei bru og så gjennom en granskog før stigningen. Så er det bare å følge stien oppover. Fra merket parkeringsplass ved RV64 er det ca. 90 minutters fottur på bratt sti. Det er skiltet der hvor man kan ta seg inn i grottene.

Det anbefales fjellsko/vanntette sko til denne turen på grunn av vannet inne i grottene i tillegg til at starten på stien kan være noe våt til tider.

 

 

Kilde: VisitNordvest

0

Fottur til Trollkirka

Sider du nylig har besøkt