Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
KRISTIANSUND N

Freikollen - fjelltur med panoramautsikt

Freikollen er et populært turmål både for lokale og besøkende. Toppen tilbyr en fantastisk utsikt; du kan se Kristiansund by, øyene rundt og det store havet som omringer det hele.

Toppen tilbyr en fantastisk utsikt; du kan se Kristiansund by, øyene rundt og det store havet som omringer det hele. På den andre siden vil du kunne se fjellene i Trollheimen og Romsdalsalpene. Det kan også hende du får et glimt av havørn, hjort eller rev. Freikollen er et mye brukt turmål, og lokalt er det konkurranse om å ha flest bestigninger årlig.

Turen opp er 3,2 km lang og tar ca en time, avhengig av din fysiske form, antall pauser underveis osv. Fra p-plassen går det en grusvei (med bom) opp til ei varmestue. Fra startpunktet er det oppgått sti helt til toppen av Freikollen. Følg veien forbi varmestua og videre opp slalombakken, hvor stien er godt synlig på høyre side av bakken. På toppen av slalombakken følges stien som går til høyre. Stien går nå i bratt terreng med berg og røtter som underlag og tett skog. Etter hvert blir det åpnere og toppen kan sees. Underveis er det flere varder som viser veien helt til toppen. Turen er en krevende løype med bratte partier mot slutten.

Kilde: VisitNordvest

0

Freikollen - fjelltur med panoramautsikt

Sider du nylig har besøkt