Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

Eikesdal

Gå opp til Mardalsfossen

Ta turen til Nord-Europas høyeste fossefall, Mardalsfossen ved Eikesdalsvatnet i Romsdal. Fossen er 655 meter høy, med 297 meter fritt fall. Her kan man gå helt opp til fossen og få en skikkelig dusj!

Følg RV660 fra Eidsvåg/Eresfjord til Eikesdal langs det vakre Eikesdalsvatnet. Ved vannets ende tar du vestover og følger skilt mot Mardalsfossen. Her finner du en bomvei, følg denne til parkeringsplassen. Stopp ved parkeringsplass i Mardalen. Turen opp til Mardalsfossen er ca 2 km lang på merket og god sti. Turen passer for store og små, og det tar ca. 30-45 minutt. Du kan gå helt inntil fossen, men det er vått og brusende, så det anbefales at man tar med regntøy. Eikesdal Bygdalag har montert et lite hus med gjestebok i, som du oppfordres å skrive deg inn i.  

Mardalsfossen er i dag en del av et vannkraftanlegg. I 1970 ble det vedtatt at fossen skulle bygges ut til vannkraft, og det førte til store demonstrasjoner, kalt "Mardøla aksjonen". Det ble likevel bygget vannkraftverk av Mardalsfossen, men som en liten kompensasjon ble det bestemt at fossen skal være åpen mellom 20 juni og 20 august hvert år. Da åpnes slusene, og vannet fosser igjen nedover fjellsiden - så det er i dette tidspunktet du må ta turen dit!

Last updated: 09/11/2023

Source: VisitNordvest

Gå opp til Mardalsfossen

Sider du nylig har besøkt