Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
ÅLVUNDEID

Innerdalen - Norges vakreste fjelldal

Innerdalen er av mange kalt Norges vakreste fjelldal, og er Norges eldste naturrestervat. Opplev majestetiske fjell, innsjøer, turstier og koselige hytter.

Innerdalstårnet og overnatting i Innerdalen

Som en katedral ligger dalen med det 1.394 meter høge Innerdalstårnet/Dalatårnet som et naturskapt spir. I dalbunnen glitrer det krystallklare vatnet og ned fra isbreene kaster bekker og småelver seg. Et nettverk av merkede DNT-turstier fører ut og inn i fjellheimen. Renndølsetra ønsker velkommen med seterkost og dyreliv, lukt av ved som varmer gryter og kar, sitteplass ved langbordet og sengeplass bak tømmervegger. Litt lengre inne i dalen ligger Innerdalshytta (DNT) – både den nye og den gamle, med Turistforeningens merke og sine lange tradisjoner som rasteplass, serveringssted og rom for overnatting til folket som ferdes i fjellet.

Hvordan komme seg til Innerdalen

Kjør RV 70 mellom Sunndalsøra og Tingvoll, ta av ved Ålvundeid og følg skilt til Innerdalen. Parker bilen på Nerdalen og nyt en rusletur på en time de 3,5 kilometerne inn til hjertet av Innerdalen. Veien bratt, men lett å gå, fjellene er flotte og inne i dalen ligger «belønningen» med den koselige setervollen, sauer, kyr og geiter og brus, is og andre godsaker for hele familien.

Når er det best å besøke Innerdalen?

Du kan dra til Innerdalen hele året, men vil du ha betjent overnatting og servering er den best å besøke Innerdalen på sommeren. Da er det både servering og dyr på setra. Hyttene er åpne i skoleferien - ca. medio juni til september og helger ut september. Sjekk åpningstidene til Renndølsetra og Innerdalshytta.

Ellers i året er det selvbetjening på Innerdalshytta og vinterkvarter hos Renndølssetra som kan leies.

Trollheimen landskapsvernområde

Innerdalen som er en del av Trollheimen Landskapsvernområde. Trollheimen ligger i grensetraktene mellom Nordmøre og Trøndelag, og består av 6 kommuner: Rindal, Surnadal, Oppdal, Rennebu, Meldal og Sunndal. Trollheimen er et unikt fjellområde på mange måter - og ligger i et klimaskille og har særegne geologiske forhold. Dette gir stor variasjon i landskap og naturtyper og stort mangfold av planter og dyr.

Kilde: VisitNordvest

0

Innerdalen - Norges vakreste fjelldal

Sider du nylig har besøkt