Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Innerdalen - Norges vakreste fjelldal

  • Ålvundeid, Sunndal
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Innerdalen er av mange kalt Norges vakreste fjelldal. Kjør RV 70 mellom Sunndalsøra og Tingvoll, ta av ved Ålvundeid og følg skilt til Innerdalen. Parker bilen på Nerdalen og nyt en rusletur på en time de 4 kilometerne inn til hjertet av Innerdalen som er en del av Trollheimen Landskapsvernområde. Trollheimen ligger i grensetraktene mellom Nordmøre og Trøndelag, og består av 6 kommuner: Rindal, Surnadal, Oppdal, Rennebu, Meldal og Sunndal.

Som en katedral ligger dalen med det 1.394 meter høge Innerdalstårnet/Dalatårnet som et naturskapt spir. I dalbunnen glitrer det krystallklare vatnet og ned fra isbreene kaster bekker og småelver seg. Et nettverk av merkede DNT-turstier fører ut og inn i fjellheimen. Renndølsetra ønsker velkommen med seterkost og dyreliv, lukt av ved som varmer gryter og kar, sitteplass ved langbordet og sengeplass bak tømmervegger. Litt lengere inne i dalen ligger Innerdalshytta (DNT) – både den nye og den gamle, med Turistforeningens merke og sine lange tradisjoner som rasteplass, serveringssted og rom for overnatting til folket som ferdes i fjellet.

Veien er lett å gå, fjellene er flotte og inne i dalen ligger «belønningen» med den koselige setervollen, sauer, kyr og geiter og brus, is og andre godsaker for hele familien.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages