VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal VESTNES

Jensbu - fra Øvstedal

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Fin fjelltur delvis opp ein heilt ny opparbeid sti opp lia til Storskorkja.  På toppen er det ei ny fjellhytte som vart offisiellt opna 4. juli 2018.  Fantastisk flott hytte med nesten alle fasilitetar, med ei like fantastisk utsikt.  Toppen er ikkje blant dei høgaste (861 moh).  Derfor er det eit turmål dei fleste kan greie.  

Rutebeskrivelse
Det er grei sti heile vegen. Den er godt merket med raud måling på steinar og tre, og på pinnar.  Første delen av turen går frå parkeringsplassen og opp lia til Dalssetra. Start med å gå over brua, og rett fram gjennom eit grustak. Litt steinete underlag første biten. No startar motbakken.Du skal stige ca. 300 høgdemeter på ein sti som slynger seg oppover til Dalssetra.  Stien er bratt, men fast og fin.  Det er bjørkeskog og skugge mesteparten av vegen.  Etter setra flater stien ut.  Fin og fast sti bort til Dalsvatnet.  Her er siste sjanse til å fylle på vatn.  Frå Dalsvatnet er det opparbeidet ein heilt ny sti opp til Storskorkja.  Ein brei trassé gjennom småbjørkeskog.  Delvis hellelagt, og grei å gå på. Stien er bratt, og har ingen våte parti.  Over tregrensa går stien i sikksakk opp til eggen mellom Litleskorkja og Storskorkja.  Legg merke til at det er Storskorkja som er det lågaste fjellet.  Over eggen er det fantastisk utsikt til Kleivavatnet, Sandfjellet og Øvstedalen på eine sida, og til Dalsvatnet, Brudefølget, Nonsfjellet og Rongja på den andre sida. Stien er tørr og fast med god plass på begge sider.  Men denne delen av turen kan opplevast som litt luftig.  Siste stykket opp til toppen vekslar det mellom bratt og lett motbakke.  Etter siste stigninga går ein litt ned og ut mot toppen.  Her ligg Jensbu.  

Adkomst og parkering
Du tar av frå hovedvegen innerst i Tresfjorden. Ved kyrkja står det ein skilt med tekst "Øvstedalen". Sving mot høgre dersom du kjem frå Vestnes. Her er det fem km oppover til Øvstedalen. Etter å ha passert eit gårdsbruk på høgre side, tar du av til høgre der det står eit skilt med teksten "Dalssetra". Følg grusvegen ca. 300 meter, og parker på ein av parkeringsplassane på begge sider av elva.

Fottur: Rød

Lengde: 3,78 km en vei

Tidsbruk: 3 t. 50 min

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages