Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Ad
Romsdal Rauma

Kirketaket (1439 m.o.h.)

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview
Details

Kirketaket i Isfjorden er en av de mest populære toppturene i Romsdalen. 

Kirketaket er et spesielt flott skifjell, med en fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden og Romsdalsalpene som ren bonus. Fjellet ble i 2004 kåret til et av Norges 10 beste Toppturfjell av magasinet Fri Flyt.

Turen opp til Kirketaket (1439m) tar mellom 3 og 5 timer. Fra toppen kan du nyte over 1000 vertikale meter med bratt lende ned mot fjellsetra Kavliheia som ligger ved foten av fjellet. Og fra Kavliheia er det morsom kikøring helt ned til Skytterbana i Isfjorden som er det vanligste utgangspunktet for turen. 

Premien for å "streve" seg opp på toppen er et utsyn over ”hele verden”. Romsdalsfjella i øst og i sør, Romsdalsfjorden og Romsdalskysten i vest og Nordmørsfjella og Nordmørskysten i nord. Og som ikke det er nok, så venter det deg over 1000 vertikale meter med herlig skikjøring. Både Telemark-, Fjøl- og Skibestigningsentusiaster har satt sine spor i snøen ned denne fjellsida.


Turbeskrivelse:
Parker ved skytebana ved Hatlen. Fra Skytterbana følger man et somregel oppkjørt skispor opp på Stormyra. Fortsett over Stormyra og ta til venstre mot Bruhaugen som er et populært mål for barnefamilier. Dette er et åpent område. Videre må man gjennom en skogkledt skråning før man følger en smal skogsvei mot Skarsetra. Før du kommer så langt svinger du opp til høgre mot Steinberget. Her er det bratt og tungt, men fint å krysse seg oppover.

Så følger du ryggen på Steinberget, ca. 900 moh. Du må over en liten stigning på østsida av Steinberget før du kan gli ned mot vesteggen av Kirketaket. Du følger Vesteggen et stykke oppover før du kan krysse deg inn på selve Fjellsiden på Kirketaket. Så er det "bare" å krysse seg opp til toppen, 1439 moh. Det lønner seg å sette fra seg skiene noen meter før toppen. På vestsida av toppeggen er det en varde med ei toppbok.

Nedturen er fantastisk, du kan leke deg på den brede fjellsida helt ned til Kavliheia, som ligger på ca 400 moh. Deretter bærer det gjennom skogen ned til utgangspunktet.

Turen er også ofte beskrevet med start fra Øvre Kavli. Her er det begrenset med parkering, start på Skytebana anbefales derfor.

Advarsel:

Gå aldri lengre enn varden på toppen av Kirketaket. Det er alltid overhengende skavler her, beveg deg derfor aldri lenger enn der du ser steiner.
Vær oppmerksom på stor toppskavl til høyre (øst for) for varden. Toppen går i svak bue innover, og det gir en svært skummel skavl! Følg med på værmeldinger og siste snøskredvarsler før du begir deg ut på turen. Søk råd hos erfarne skifolk. Vårt beste råd er å ha med en skiguide på turen!


Kart:
Romsdalsfjella, Turkart. Målestokk 1:80 000

Anbefalt litteratur før turen er Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen. Kjøp boken her!
 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Utfordrende
Årstid
  • Vinter

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Langrenn
Alpint
  • Off-piste

Facts

Effort Level
Challenging
Season
Winter
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad