Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
KRISTIANSUND N

Kringsjå/Vanndammene - turområde

Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en enestående botanisk kysthage.

Kontrasten til nakne havskjær bare få hundre meter unna er slående. Stiene er godt opparbeidet med brede grusstier så her kan man både gå med vogn og i noen grad rullestol. Området er kuppert og har flere utsiktspunkt langs stiene med både benker, lekepark og treningsaparat. Du kan gå bare korte runder, feks. rundt Vanndammene eller lenger turer helt ut mot storhavet og område Klubba som er et populært område for fiske og grille.

Havstien turområde går delivs i Kringsjå, men denne er konsentrert til sti langs havkanten og er natursti og litt mer krevende enn de å gå enn de bredeopparbeidede grusstiene.  Vanndamman fungerte som drikkevannsbasseng for Kristiansund frem til 1979 men er nå rekreasjonsområde. Navnene til dammene er Svanedammen (eldst og nærmest sentrum), Mellomdammen, Vesterdammen og Gravemdammen er nå rekreasjonsområde og Svanedammen er tilholdssted for byens eder, svaner og påfugler. Her er det populært for familier å komme å gi fuglene mat, leke på lekeparken eller gå på kafe som ligger på rad og rekke og kun en liten spasertur fra absolutt sentrum.

 

Kilde: VisitNordvest

0

Kringsjå/Vanndammene - turområde

Sider du nylig har besøkt