VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal KRISTIANSUND

Kristiansund og Nordmøre Turistforening

  • Storgt. 8-10, Kristiansund
  • +47 71676937
  •  /  km From You
Overview

Kristiansund og Nordmøre Turistforening - KNT - ble stiftet i 1888, og tok opp arbeidet med å gjøre fjellterrenget på Nordmøre kjent og tilgjengelig for fotturister og skiløpere. Området omfatter Nordmøre med områdene Innderdalen ogTrollheimen Sunndalfjella og Dovrefjell. Arbeidet besto i begynelsen av å merke rutene, bygging av hytter og overnattingsmuligheter. Senere startet Kristiansund og Nordmøre Turistforening arbeidet med Fjordruta som er en sammenhengende rute fra Kristiasnund, gjennom Aure, Hemne, Rindal, Surandal og Halsa. Fjordruta er unik i det å tilrettelegge en kystnær vandrerute med tilknytting til hav og fjord. Ruten omfatter 13 hytter. 

Alle stier til hyttene som KNT har anvarert for er merket med røde T-er og vardet, dette er tilsammen ca 1000 km. De ulike turene er beskrevt på ut.no. Noen hytter er åpne mens andre trenger man å kjøpe en en nasjonal DNT nøkkel. Nøkkelen kan brukes på alle turistforeninghyttene i landet. Noen hytter har fiskestenger til leie. De fleste hyttene er selvbetjent, du finner utstyr for å lage mat og man kan kjøpe det meste av mat med unntak av ferskvare på hyttene. Overnatter du på en av hyttene, kan du betale med bankkort eller man kan betale med en kontanter. Informasjon finner du på hyttene. 

Se hjemmesiden for mer informasjon om hytter, turer og nyheter. www.kntur.no  

 

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages