Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

ÅNDALSNES

Fjelltur til Mannen (1291 m.o.h.)

En fjelltur verdt å få med seg er en tur ut til Norges mest omtalte mann, fjellet Mannen. En virkelig flott fottur i nydelig høyfjellsnatur helt ut til kanten av Romsdalen. 

Startpunktet er omtrent 800 meter etter Trollstigen, i enden av Alnesvannet. Kryss brua ved parkeringsplassen og følg skilt mot Mannen. Du starter turen på 800 meter over havet og ender opp på 1294 meter, etter en distanse på ca 7,3 kilometer. Det er en jevn stigning hele veien, men det siste stykket går i bratt ur. På toppen er det en fantastisk utsikt ned i Romsdalen og til de mektige fjellene. Den karakteristiske steinen formet som en stor and kan lett sees fra dalbunnen. Fra dalen kan silhuetten også ligne en mann, derav kallenavnet Mannen.

Fjellmassivet Børa, som Mannen er en del av er i bevegelse, og er under konstant overvåking. Et interessant fenomen er de små virvelstrømmene som kan sees på overflaten i fjellvannene nær den siste oppstigninga mot Mannen. 

Det er bygget en helikopterplattform og en målestasjon på fjellet som avgir dagsrapporter om bevegelser og vær. Senhøsten 2014 ble det slått full alarm i Romsdalen da ekspertene fikk rapport om en økt bevegelse i deler av fjellpartiet. Et fjellskred var nært forestående, men det hele stabiliserte seg da kulda kom. Det forventede skredet er i størrelsesorden 120 000 kubikkmeter, og dette utgjør kun en liten brøkdel av det bevegelige fjellmasivet.

 

Last updated: 09/11/2023

Source: VisitNordvest

Fjelltur til Mannen (1291 m.o.h.)

Sider du nylig har besøkt