Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

MIDSUND

Midsundtrappene - Fjelltur til Digergubben og Midsundhornet

Digergubben (527 moh.) er en av de fire Midsundtrappene, og starter i sentrum av Midsund.

Flott tur med høy grad av tilretteleggingen. Sherpaer fra Nepal har steinlagt stien og bygd trapper. Byggverket er verdt turen i seg selv. I tillegg får man en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Turbeskrivelse til Digergubben (527 moh.) og Midsundhornet (483 moh.)

Turen til Digergubben starter midt i Midsund sentrum, rett ved brua som går over Bakkeelva som renner ned frå Midsundvatnet. Du vil oppleve bratt terreng, men opparbeidede sherpatrapper gjør turen overkommelig for mange. Trinnene er noe høye innimellom. Spredt jevnt oppover mot toppen finner du rasteplasser med steinbenker. Fra «kumlokket» og mot Midsundvatnet er det sti med enkelte litt bratte partier. Underlaget består av løse steiner på store deler av partiet.

Fra Midsundvatnet deles stien omtrent 100 meter fra vatnet. Her tar du til venstre mot Digergubben og til høyre for å komme til Midsunshornet. For å komme til Digergubben går du videre over en liten steinbro over bekkeleiet og forsetter opp trappene. Her er det steinheller store deler av veien opp mot Digergubben. Relativ lav stigning i starten, før det blir brattere de siste 400 meterne.

Se boken "De beste turene i Midsund" for flere turbeskrivelser.

Parkering

Det er kun plass til et par biler der stien starter, men du vi se skilt som viser til andre parkeringsplasser som kan benyttes. Den nærmeste parkeringsplassen er Idavoll, den gamle skolen i Midsund. Skolen ligger rett bortenfor startstedet på stien og den er merket med P-skilt.

Overnatt i Norges råeste hengekøyepark når du er på Digergubben!

Her kan du bestille overnatting i hengekøyeparken

Dette er Midsundtrappene

Midsundtrappene består av fire turstier hvor deler av stiene er tilrettelagt med steintrapper av sherpaer fra Nepal - et imponerende arbeid som vil være til glede i hundrevis av år. Byggverket med trappene er verdt turen i seg selv, i tillegg får du en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Rørsethornet (633 moh.) - En av verdens lengste sammenhengende steintrapp med 3292 trinn

Digergubben (527 moh.) og Midsundhornet (483 moh.)

Bløkallen (522 moh.) - kanskje den fineste turen langs den gamle Kløvstien

Aksla (110 moh.) og og Akslahornet (411 moh.) - den korteste turen til utsiktspunktet Aksla, utfordrende videre til Akslahornet. 


Last updated: 02/07/2024

Source: VisitNordvest

Midsundtrappene - Fjelltur til Digergubben og Midsundhornet

Sider du nylig har besøkt