Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
Midsund

Midsundtrappene - Rørsethornet - En av verdens lengste steintrapper

Bestill

Rørsethornet med sine 3292 trinn ligger på Otrøya i Midsund vest for Molde. Trappene opp til Rørsethornet blant de flotteste turene i området.

Ute på Midsund ligger fjellene i havet. Turen opp den lange trappa til Rørsethornet gir høy puls, og kan ta pusten fra deg om du har høyt tempo og litt høydeskrekk. Men, når du kommer til topps kan du nyte synet av en 360 graders utsikt langt ut i havgapet. Solnedgangene fra toppen av Rørsethornet er verdt å oppleve. Det samme er soloppgangene. Langs trappen opp til toppen er det flere rasteplasser og utkikkspunkt underveis, blant annet Sherpanakken. Fra Rørsethornet kan man også ta turen videre til Ræstadhornet. Det er tilrettelagt med skilting og romslig parkeringsplass.

Turbeskrivelse til Rørsethornet

Følg tydelig sti, trapper og merking opp vestryggen mot Rørsethornet (ca 659 moh). Det er bygd trapper hele veien. Følg turveien (skiltet). Du går fra vei til svaberg og trapper. Trappene tar deg opp gjennom skogen. Over skoggrensen blir det litt luftig, med en fantastisk utsikt utover havet. Trappene tar deg opp til en utsiktsplass. Herfra følger vi sti på toppen av eggen videre. Her kan det være litt sleipt når det regner. Siste del går på en smal egg, til toppvarden. Retur samme vei, om du da ikke vil gå over den smale eggen til Ræstadhornet. Regn med en time ekstra (tur-retur). 

For turbeskrivelser se boka: De beste turene i Midsund

Hvor lang er turen til Rørsethornet?

Turen opp til Rørsethornet er estimert til å ta ca. 3 timer uten pauser. Du går stort sett på trapper, men kle deg etter vær og føreforhold, og ha godt fottøy. Turen passer for de som er vant til å gå på tur, men er godt merket og krever ingen forkunnskaper. Husk at været kan skifte raskt ute i havgapet, så ta forbehold.

Kjørebeskrivelse og parkering

Ta ferge fra Mordalsvågen utenfor Molde til Solholmen på Otrøya. Ta til høyre ved Solholmen. Du skal 13 km videre. Veien tar deg langs nordsiden av Otrøya. Etter noen kilometer på denne siden ser du Ræstadhornet og Rørsethornet. Vi skal rundt kanten på sistnevnte. Veien svinger da mot venstre. Der finner du en flott parkeringsplass til høyre. Kommer du fra Sunnmøre tar du ferga fra Brattvåg til Dryna. Kjør over Midøya og Midsundet langs riksvei 668. Stopp like etter Rakvåg.

Det er også mulig å ta buss fra Molde, sjekk ut Buss til tur her

Dette er Midsundtrappene

Midsundtrappene består av fire turstier hvor deler av stiene er tilrettelagt med steintrapper av sherpaer fra Nepal - et imponerende arbeid som vil være til glede i hundrevis av år. Byggverket med trappene er verdt turen i seg selv, i tillegg får du en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Rørsethornet (633 moh.) - En av verdens lengste sammenhengende steintrapper med 3292 trinn

Digergubben (527 moh.) og Midsundhornet (483 moh.)

Bløkallen (522 moh.) - kanskje den fineste turen langs den gamle Kløvstien

Aksla (110 moh.) og og Akslahornet (411 moh.) - den korteste turen til utsiktspunktet Aksla, utfordrende videre til Akslahornet. 

Kilde: VisitNordvest

0

Midsundtrappene - Rørsethornet - En av verdens lengste steintrapper

Bestill

Sider du nylig har besøkt