Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
Åndalsnes

Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen

Opplev Norges fremste turistvei-ikon! Den dramatiske Trollstigen slynger seg opp den bratte fjellsiden gjennom 11 hårnålsvinger, og kan ta pusten fra noen og enhver.

Nasjonal turistveg Trollstigen byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden. Partier av veien er hogget ut i fjellet, andre deler er bygd opp med steinmurer. Veien krysser den frådende Stigfossen med en imponerende natursteinbro.

Veistrekningen Geiranger-Trollstigen, også kalt the Golden Route, er en del av Nasjonal turistveg Geiranger - Trollstigen. Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei, og er en av Norges 18 Nasjonale Turistveger. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigvegen 11 svinger oppover til Stigrøra (858 moh.).

Det var en imponerende ingeniørkunst utført av de mange veiarbeiderne som hadde sin farefulle arbeidsplass her. Arbeidet ble påbegynt for mer enn 100 år siden, og takket være den hederlige innsatsen til arbeidsfolkene har kjøretøy kunnet ta seg frem på Trollstigen i mer enn 80 år! Veien ble offisielt åpnet med en høytidelig seremoni av Kong Haakon i 1936. Langs turistvegen finnes flere overnattings- og spisesteder og på toppen ligger helt nye utsiktspunkter. Den nye Trollstigen Kafe åpnet sommeren 2012. Selve Trollstigplatået og de to spektakulære utsiktspunktene som gir full skue over landskapet, er arkitekttegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Alt er bygget i stål og glass og gir god beskyttelse mot vær og vind. På grunn av skader etter snøraset i 2022, pågår det anleggsvirksomhet sommeren 2023. Kafébygget vil derfor være stengt.

Trollstigen er normalt vinterstengt oktober - mai. Se nasjonaleturistveger.no for åpningstidspunkt.

Kilde: VisitNordvest

0

Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen

Sider du nylig har besøkt