Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
ÅNDALSNES
TripAdvisor rating of 4.5

82

Norsk Tindesenter

Bestill

Opplev Norsk Tindesenter i Åndalsnes. Her finner du Norsk tindemuseum, Norges nest høyeste innendørs klatrevegg og restauranten Tindestua.

Norsk Tindesenter er et opplevelsessenter i Åndalsnes, tindehovedstaden i hjertet av Romsdalen. Senteret åpnet i 2016 og huser Norsk Tindemuseum, Norges nest høyeste innendørs klatrevegg med ruter for alle mellom 3 - 103 år, restauranten Tindestua samt en gave- og friluftslivbutikk. Senteret er også besøkssenter for Reinheimen nasjonalpark og Norsk Tindesenter er i tillegg et sentralt sted for å bestille aktiviteter med guide utendørs i den unike Romsdalsnaturen.

Via ferrata Romsdalsstigen

Tindesenteret tilbyr et bredt spekter av aktiviteter både til fjells og til vanns og spenner fra den spektakulære Romsdalsstigen Via Ferrata til den rolige med unike SUP padleturen på Istra elv.

Romsdalsstigen har to ruter: Introveggen som passer for de fleste, og Vestveggen for godt vante fjellfolk med god fysikk. I tillegg finner du sommeraktiviteter som SUP (stand up padle), fjellguiding og kajakk på Romsdalsfjorden.

Vinteraktiviteter

På vinterhalvåret tilbyr Norsk Tindesenter en rekke guidede turer og bedriftsarrangement i Åndalsnes og Romsdalen.

Guidede fjellturer på vinterstid

Introduksjon til topptur og randonee

Trugeturer

Norsk Tindemuseum

Norsk Tindemuseum er en spesiell opplevelse som viser utviklingen innen bratt friluftsliv. Oppdag fascinasjonen ved fjellklatring og lær mer om kappløpet mellom lokale og internasjonale klatrere for å nå toppen først. På museet kan du selv teste og få inntrykk av hvordan det er å dingle i hengetelt i en fjellvegg, kjenne suget av å suse ned fjellsider som en basehopper, og grøsse ved synet av tidlig sikring- og klatreutstyr.

Utstillingen i Norsk tindemuseum har 16 spennende installasjoner som formidler forskjellige aspekter ved tindesporten. Installasjonene legger opp til interaktivitet, læring og lek for både voksne og barn. Sanne historier har blitt dramatisert, gammelt utstyr er kommet frem i lyset og du kan teste egne klatreferdigheter. I tillegg kan du se en rekke temavideoer, illustrerende bilder, tekster og dokumentasjon.

Carls Hall - Norges nest høyeste innendørs klatrevegg

Klatrehall med muligheter både for buldring, klatring på led og topptau. Barnehule med bulder skrudd for barn fra 3 år. I klatreveggen finner du 60 ulike klatreruter av ulik vanskelighetsgrad fordelt på 20 toppfester.

Besøkssenter for Reinheimen Nasjonalpark

I juni 2023 ble Norsk Tindesenter autorisert som besøkssenter for Reinheimen Nasjonalpark. Besøkssenteret på Åndalsnes har blitt integrert i Norsk Tindesenter med informasjon både utenfor, i foajee, og i Tindemuseets utstilling.

Kilde: VisitNordvest

0

Norsk Tindesenter

Bestill

Sider du nylig har besøkt