Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

KRISTIANSUND N

TripAdvisor rating of 4.5

8

Operaen i Kristiansund

I Kristiansund finner du Norges eldste opera! At det har vært spilt opera her på disse øyene ytterst uti havgapet på Nordvestlandet siden 1928 er helt unikt.

Klippfiskbyen Kristiansund

Kristiansund gjorde det stort innen eksport av klippfisk på 1800-tallet, og mens den tørkede og saltede klippfisken ble sendt ut i Europa tok kristiansunderne med seg kontinentale vaner tilbake til byen. En av disse var den grandiose teaterformen Opera!

Norges eldste opera

Operaen i Kristiansund ble etablert i 1928, noe som gjør den til Norges eldste Opera, og hvert år settes det opp rundt 150 små og store forestillinger.

I tillegg til det helårlige programmet, arrangerer Operaen i Kristiansund «Operafestukene», en opera- og kulturfestival hvert år i februar. Festivalen ble etablert i 1971, og har siden den gang vært en årlig begivenhet i Kristiansund.

Stort repertoar

I dag har Operafestukene posisjon som en av Norges største og viktigste festivaler hvor klassisk musikk står i sentrum! Under Operafestukene kan du oppleve fullskala Operaer, operetter, musikaler, konserter, foredrag, med mer.


Last updated: 01/31/2024

Source: VisitNordvest

Operaen i Kristiansund

Sider du nylig har besøkt