Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
ÅNDALSNES
TripAdvisor rating of 5

199

Romsdalsstigen Via Ferrata Introveggen (3-4 timer) - Norsk Tindesenter

Bestill

Romsdalsstigen Via Ferrata er en luftig opplevelser i nydelig natur. Forberede deg på kribling i magen og vind i luggen, dette er en opplevelse for livet!

Introveggen - kort og luftig tur for folk flest. Introveggen er en halvdagstur på 3-4 timer og passer for deg som vil ta steget og prøve klatring i via ferrata, kanskje for første gang. Ingen forkunnskaper fra klatring kreves, men du må ha normalt god fysisk form.

Introveggen og Vestveggen

Romsdalsstigen Via Ferrata har to alternative ruter: en kort og en lang - Introveggen og Vestveggen. Storslått utsikt, matpause med fantastisk utsikt og unike fotomuligheter får du på begge turene. Begge er fylt med adrenalinkick, mestring, enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over de monumentale Romsdalsfjellene.

Hva er Via Ferrata?

Via Ferrata er italiensk for "jernvei" og er en tilrettelagt klatreløype. Med trygg sikring til fjellet kan du utfordre deg selv og klatre opp fjellveggen uten å være fjellklatrer. Mens du går, forflytter du en og en karabinkrok oppover langs stålwiren som er festet til fjellet. Der det mangler naturlig fotfeste er det satt opp planker og steg. Bli med på en fjelltur du sent vil glemme i den dramatiske og enestående Romsdalen. 

Praktisk info

Det anbefales å gå sammen med en av de dyktige via-ferrata guidene, men det er også mulig å leie utstyr fra Norsk Tindesenter og gå selv. Utstyret du trenger er hjelm, klatresele med fallsikring med to via-ferrata-godkjente karabinkroker. Gjennom å holde i stålwiren klatrer du oppover fjellveggen. Begge karabinkrokene må være festet i wiren under hele turen.

Introveggen er gradert til vanskelighetsgrad B på  International Climbing and Mountaineering Federation Internasjonale Via ferrata-skala.

Hvem passer Via Ferrata introveggen for?

Rutene er laget for voksne. Aldersgrensen på Introveggen er 12 år, og har du med deg mindreårige så krever det en del ekstra av deg. Voksne skal selv være komfortable og trygge i høyden, og ha oversikt over mindreårige under hele turen. For en sikker og trygg tur så må hver voksen ha ansvar for maks ett barn. Sikringsutstyret har også vektgrenser, så turdeltagerne må veie minst 40 kg og ikke over 120 kg. 

Bestill tur og lån av utstyr på tindesenteret.no

Kilde: VisitNordvest

0

Romsdalsstigen Via Ferrata Introveggen (3-4 timer) - Norsk Tindesenter

Bestill

Sider du nylig har besøkt