Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
ÅNDALSNES
TripAdvisor rating of 5

199

Romsdalsstigen Via Ferrata Vestveggen (5-6 timer) - Norsk Tindesenter

Bestill

Vestveggen er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og mestrer ferdsel i bratt terreng.

Romsdalsstigen Via Ferrata består av to eventyrliger klatreløyper, Introveggen og Vestveggen. Begger er fylt med adrenalinkick, mestring , enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over det monumentale Romsdalsfjellene.  

Via ferrata er italiensk for "jernvei" og er tilrettelagte klatreløyper. Mens du går, fester du karabinkroker fra en spesialtilpasset klatresele til stålwirere, hengebruer og jerntrinn som er festet i fjellveggen. I tillegg til naturlig fotfeste er det satt opp planker og steg. 

Vestveggen - ikke for pyser Vestveggen er en lenger og mer utfordrende tur på 5-6 timer til toppen av fjellet Nesaksla. Belønningen er en utsikt som er så vakker at den kan ta pusten fra deg, i tilllegg til en deilig mestringsfølelse og adrenalinrus. 

I løpet av turen bestiger du flere luftige partier og fritthengende broer. Vestveggen er gradert til vanskelighetsgrad D på International Climbing and Mountaineering Federation Internasjonale Via ferrata-skala.

Turen krever at du er i god fysisk form og mestrer ferdsel i bratt terreng. Aldersgrensen for Vestveggen er 16 år, og sikringsutstyret har krav til at turdeltakeren må veie minst 40 kg og maks 120 kg. 

Norsk Tindesenter anbefaler å gå sammen med erfaren guide, men det er også mulig å låne utstyr og gå selv. Du trenger  hjelm og klatresele med fallsikring med to via-ferrata-godkjente karabinkroker, i tillegg til gode fjellsko og klær som passer til været.  Turen tilbake fra toppen går ned den tilrettelagte løypa Romsdalstrappa, og vi legger inn ett stopp på den populære utsiktsplattformen Rampestreken, før vi returnerer til utgangspunktet Norsk Tindesenter. 

Les mer og bestill tur til Romsdalsstigen Via Ferrata - Vestveggen på tindesenteret.no

 

 

 

 

 

Kilde: VisitNordvest

0

Romsdalsstigen Via Ferrata Vestveggen (5-6 timer) - Norsk Tindesenter

Bestill

Sider du nylig har besøkt