VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Innlandet LESJA

Sagelva Vasskraftsenter

  • Brøste, Lesja
  • +47 41558718
  •  /  km From You
Overview

- Med vann som drivkraft i 300 år 

Sagelva er et unikt opplevelsessenter som viser over 300 års bruk av vannkraft på Brøste øverst i Romsdalen. Hovedproduktet som ble produsert på Brøstsaga var slippers, eller jernbanesviller som det også blir kalt, og sagverket leverte sviller til Raumabanen da den ble bygd på 1920-tallet.

Da restaureringsarbeidet ble satt i gang i 1999 med ildsjel Kåre Brøste i spissen, var det kun noen hjullager i stein fra 1712 og rester av sirkelsaga som ga etter for en snørik vinter i 1959. Etter mange år med dugnadsarbeid kan besøkende i dag oppleve demonstrasjon av et fullskala anlegg med blant annet oppgangssag, sirkelsag, kvern, stampe og slipestein - alt drevet av vann, og med tilknytning til stedets historie. Norges moderne vannkraftperiode er også representert gjennom grunneiers minikraftverk. I tillegg, som seg hør og bør på en plass med trevirke og vann, har Sagelva også sitt eget tjærebrenningsanlegg som produserer tjære nok til å holde ved like alle installasjonene.

I sesongen kjører vi anlegget og tilbyr guida tur rundt på senteret. I bua kan man få kjøpt ferske vafler, kaffe og Sagelvas eget kvernhusmjøl. Naturen rundt Sagelva og Ulvåa byr på flotte opplevelser om man ønsker å kombinere besøket med en sykkel- eller fottur!

Åpningstider 2019: lørdag og søndag, 11.00-17.00 i tidsrommet 22. juni - 8. september.

Inngang: voksne 100 kr, barn under 16 gratis. Kun kontanter.

For bestilling for grupper over 15 personer i tidsrommet juni-september, ta kontakt på mail sagelva.kontakt@gmail.com eller på telefon +47 415 58 718.

Sagelva vasskraftsenter drives av Brøste-Stueflotten Kulturlag. Brøste-Stueflotten Kulturlag er hedret med Lesja kommunes kulturpris (2006) og Rauma kommunes kulturpris (2007).

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Price

Description Price*
Voksen fra 16 år 100,00 Entre
Barn under 16 år 0,00 Entre
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages