Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal Smøla

Sanden bygdemuseum Smøla

  • Veiholmen, SMØLA
  • +47 71544632
  •  /  km From You
Overview
Details

Sanden på Veiholmen er en av perlene i Nordmøre museums samlinger. Her får du oppleve et autentisk anlegg, både ute og inne. Eiendommen består av fem bygninger.

Alt er bevart slik det var da siste eier bodde her. Eiendommen på Veiholmen består av fem bygninger, der alt er bevart slik det var da siste eier bodde her. Sanden forteller historien om handel, fiske, væreiersystemet, utvandring til Amerika og ikke minst dagliglivet ytterst på Nordmørskysten for hundre år siden.

Sanden har tilhørt Eckhoff-familien fra 1795 til 1984 da Smøla museum kjøpte eiendommene. Anders og Berndine Eckhoff  ble gift i 1875 og fikk ni barn. Seks av disse barna emigrerte til Amerika. Den yngste i flokken, Astrid, ble født 01. november i 1987. Hun levde nesten hele livet sitt i Sanden. De siste årene bodde hun alene i huset. I dag står alle husene i Sanden slik Astrid forlot dem da hun døde i 1983.

Sanden skildrer på en enestående måte hvordan livet var for en familie som drev med handel, fiske, jordbruk og innlosjering av fiskere på 1800- og 1900-tallet.

Nordmøre museum har i tillegg tre andre museumsavdelinger på Smøla; Norsk Myrmuseum, Rangnes gamle skole og Rosvoll prestegard.

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Årstid
  • Høst

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
  • Gjesteparkering

Opening hours

26. juni 2021 – 9. aug. 2021
ti. on. to. fr. lø. sø. 13:00–17:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages