Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Ad
Ad

Nordmøre Smøla

Smøla Visningsenter Havbruk

  • Edøya, Smøla
  • +47 71542600
  •  /  km From You
Overview
Details

På Visningsenteret for Havbruk på Smøla kan du lære mer om norsk oppdrettsnæring. Det finnes 20 slike visningsenter i Norge og et av dem i Møre og Romsdal og på den idylliske øya Smøla. Det er Nekton Havbruk som er havbruksaktøren og firmaet bak visningsanlegget.

På visningsanleggene vil du se hvordan det produserers over 14 millioner måltid hver dag. Her kan du også få en forståelese av hva det vil si å produsere bærekraftig og sunn mat. 

I lokalene til Gurisenteret på Edøya, kan  besøkende se en utstilling om laksens livssyklus, teknologi, historien til havbruksnæringen på Smøla, innovasjonsprosesser. En 15 min film beskriver oppdrettsvenetyret på Smøla og Nektons virksomhet i dag.

Visningssenteret ligger kun et steinkast fra hurtigbåt-og fergeanløp på Edøya. I Fruen Cafè på Gurisenteret kan vi tilby enkle varmretter, baguetter, kaker og kaffe m.m 

Den andre spennende delen er et besøk med båt ut til anlegget, til Hestøya, som ligger 5 min unna med bil. Her får de besøkende først på seg dresser og flytevest, for  trygt og komfortabelt ferdes på sjøen. På anlegget får man se hvordan oppdrett drives i praksis og kanskje får du en mulighet til å håndfòre laksen? Kunnskapsrike guider viser rundt og besvarer spørsmål.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Guidede turer
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad