Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
MOLDE

Sommerbåten fra Molde til Hjertøya

Bestill

BESTILL BILLETT HER og tilbring dagen på Hjertøya. Her kan du bade, sole deg, gå tur og besøke Fiskerimuseet i en stille og rolig atmosfære.

Hjertøya er Romsdals stille frilufts- og badeparadis, som kun er tilgjengelig med båt. Øya er skogkledd, med strender og lune viker. I sommer kommer du deg til Hjertøya fra Molde og Åndalsnes på morgenen. Slik får du utnytte hele dagen i dette stille paradiset.

Opplevelser på Hjertøya

Hjertøya er et populært reisemål hver sommer. Her finner du et godt bade- og piknikmiljø, som byr på både stupetårn, grillmuligheter og båt- og kajakkutleie. I tillegg kan du vie et besøk til Fiskerimuseet og utforske Morotur-ruta som går gjennom 100-meter skogen.

Et frilufts og badeparadis

Hjertøya er perfekt en solrik sommerdag. Ta med et pledd og nyt solen fra gressvollene som går helt ned til sjøkanten, og ta deg et bad i fjære eller fra stupetårnet og badebrygga. Mange velger å ta med seg mat til piknik og det er gode grillmuligheter og områder for å spille badminton eller et ballspill på gresset.

Fiskerimuseet på Hjertøya

Museet ligger lunt og naturskjønt til i ei østvendt bukt. Romsdalsmuseets fiskeriavdeling på Hjertøya ble anlagt i 1948. Fiskerimuseet har en enestående samling som består av femten gamle bygninger fra Romsdals-kysten. I tillegg kommer båthallen, med en interessant samling fartøyer. Museet er bygd som et lite fiskevær med bl.a. tranbrenneri, rorbuer, mekanisk verksted og bolighus. Dagligliv og arbeidsliv i forbindelse med de store sesong-fiskeriene er sentrale tema i presentasjonen av museet.

Inkludert i båtbilletten er også inngang til Fiskerimuseet. Her kan du gå inn i noen åpne hus, og få omvisning til faste tider. Tidspunkter for omvisning finner du på Romsdalsmuseet hjemmesider. Dersom du foretrekker audioguide kan du høre historien om Hjertøya på gratisappen Voice of Norway.

Hjertøya er også en kunstner øy

Kurt Schwitters var en tysk multikunstner født i Hannover, som fra 1918 begynte å arbeide med abstrakte motiv og uvanlige materialer. Han hadde kontakt med dadaistmiljøet, men skapte sitt eget kunstbegrep MERZ. Det første oppholdet som Schwitters hadde på Hjertøya var i 1930. Han kom tilbake i 1932 og leide da ei steinhytte. Fra den gang ble steinhytta og Hjertøya hans base i Norge. Øya var også hans utgangspunkt for flere reiser på Vestlandet. Schwitters var på Hjertøya siste gang sommeren 1939.

Åpen kafé i sommersesongen

Hjertøyas Venner holder åpen kiosken på Hjertøyplassen i helgene om sommeren. Kiosksalget foregår også på en del ukedager når båten går i sommersesongen.

Ta turen til Hjertøytangen

Du finner en merket løype langs hele øya ut til Hjertøyatangen. Noen år er denne turen en Morotur løype. Her går du gjennom et variert terreng, og opplever blant annet ‘Hundremeters-skogen’ før du kommer fram til øyas vestligste punkt. Turen til Hjertøytangen byr på mange opplevelser om en ikke har det for travelt. Her er utsikt til byen og Romsdalsfjorden, avhengig av hvor du befinner deg på stien utover.

Når du går i land på øya, møtes du av skilt som viser vei mot Hjertøytangen. I tillegg finner du en informasjonsplakat med kart over øya på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Kartet viser flere turmuligheter. Turen som beskrives her går over øyas høyeste punkt (35 m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med med skilt og røde hjerter. Mange rastebord er satt ut på stien.

Returen samme vei til du kommer til "Pers Plass". Her deler stien seg, en sti går mot sør langs stranda, en annen sti går mot nord og inn i skogen mot øst. Der møter du et veiskille mot Vestbukta, se egen beskrivelse.

Sommerbåten

Båten til Hjertøyruta tar kun 10 minutt fra Molde. Sommerbåten bruker flere typer båter med plass til 12-50 personer. Dager med ekstra stor trafikk, vil båten kjøre flere turer. Båtenhar flere avganger i løpet av dagen, og har 1 avgang fra og til Vestnes. se websiden for flere detaljer og for returtider fra Hjertøya.

God tur! Husk nok drikke på varme dager!

Kilde: VisitNordvest

0

Sommerbåten fra Molde til Hjertøya

Bestill

Sider du nylig har besøkt