Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Surnadal

  • Bårdshaugvegen 1, Surnadal
  • +47 71655800
  •  /  km From You
Overview

Surnadal er midt i smørøyet for deg som er glad i friluftsliv og friske opplevelser. Kommunen har mange innfallsporter til Trollheimen og med Fjordruta på den ene siden av dalen og Trollheimens rutenett på den andre sida, er det mulig å gjøre en crossover mellom rutene også.
I tillegg til de merka rutene til Turistforeningene er det et uendelig antall merkede og umerka turer som er verdt å ta i kommunen. Noen turer finner du i UT - appen, mange i Friluftsrådets app Morotur. Andre oppdages best ved å slå av en prat med en av bygdas innbyggere. Da får du samtidig et drypp av den svært særprega dialketa som snakkes i traktene.

Surnadal er en av de største jordbrukskommunene i Møre og Romsdal. Kornåkrer, saueflokker og kyr på beite er dagligdagse syn her. Dalen er bred og frodig og egner seg godt for dyrking. Her kan du kjøpe urtehonning fra Svealia, økologikse grønnsaker fra Oppistua Øye, ureist gris fra Sylte Gårdsslakteri og mye mer.

Surna har lenge vært en av Norges beste lakseelver, men det finnes flere elver å fiske i i denne kommunen. Fiske kan du gjøre i fjord og til fjells også. 

Trenger du en pust i bakken kan du ta turen til den kritthvite badestranda - Kalkstranda eller slappe av i sommerkafeen ved Svinvika Arboret.

Senteret Skei ligger der veiene mellom Kristiansund, Sunndal og Trondhiem møtes. Her er kommunseneteret og de fleste nødvendige fasiliteter som lege, apotek, butikker, turistinformasjon, bensinstasjoner, bibliotek, kino, treningssenter, servering med mer.

I nabodalen Todalen kommer elva Toåa ned fra Trollheimen og møter fjorden nede ved bygdesenteret med sin treindustri og forretninger. Todalsfurua er kjent for sin størrelse og har vært brukt som mastetømmer og til møbelproduksjon.

Utover mot Halsa ligger Bæverfjord - enda en av elvedalene som fører ut i Surnadalsfjorden. Bøvra er ei god smålakseelv, og campingplassen har gode fiskeplasser mellom hyttene.

Beliggenhet:
Surnadal grenser mot Halsa, Rindal, Sør Trøndelag inne i Trollheimen, Sunndal og mot Surnadalsfjorden.

Kommunikasjon:
Fergerute mellom Kvanne - Rykkjem og bussruter til Kristiansund, Halsa, Sunndal og Trondheim. Ca 35 minutter kjøring til E39 og fergeleiet Halsa  - Kanestrøm.

Folketall: 5.969

Kommunesenter:
Skei, med kommunehus, kulturbygg, hotell, butikksenter, kafeer og diverse forretninger, helse og sosialinstitusjoner, bank, vinmonopol, servicebedrifter.

Aktiviteter:
 - Surna, en av Norges beste laks og ørretelver.
 - Kårvatn, fjellgård med gårdsmuseum, utgangspunkt for turer i Trollheimen og Innerdal.
 - To viktige veier inn til Trollheimen ved Folldalen og Vindøladalen. 
 - Fjordruta
 - Nordmarka skisenter, fylkesanlegg for langrenn.
 - Kalkstranda, kommunens badestrand.
 - Naturens eget badeland, kulpene i Folldalen.
 - Sæterlia Alpinsenter


Kultur:
 - Nordmøre Museum med avdelingene Svinvika Arboret, Åsen bygdemuseum og Kleiva, dikteren Hans Hyldbakks hjem og dikterstue.
 - Sjøbruksmuseet i Bøfjorden med båtsamling, fiskeutstyr, temadager.
 - Mo kirke, Y-formet kirke fra 1728.
 - Surnadalsøra, det gamle bygdesenteret med restaurerte hus og dampskipskai.
 - Stangvik, vakkert strandsted som var et senter på Nordmøre i middelalderen. Stangvik kirke, en stor trekirke, kjent for konserter og andre kulturarrangement.

Arrangement:
 - Vårsøghelg, musikkfestival med allsidig program basert på musikalsk kvalitet. Arrangeres årlig siste helga i mai
 - Stangivkfestivalen. Kammermusikkfestival, arrangeres i jule annenhvert år
 - Norsk laksefestival. Festival med aktiviteter, martna og underholdning bygd rundt tradisjonene for laksefiske. Arrangeres årlig i juni
 - Norsk Vandrefestival. Festival med fokus på vandring og friluftsliv. Arrangeres årlig i samarbeid med nabokommunene Rindal og Halsa
 - Øramartna. Arrangeres årlig ved Øra gamle handelssentrum i Surndal. En dag i juli
  - Tea-kwon-doe. Surnadal har et av Norges største tae-kwon - doe miljøer. Årlig arrangeres det leir for barn og voksne, tre uker tilsammen.


Reiseliv/handel/service:
· Surnadal har hotell, gjestgiveri, flere hytteanlegg og campingplasser, fjellstue og utleiehytter.
· Restauranter, kafeer, kafeteria og kiosker.
· Butikksenter, enkeltforretninger, plast- og trevareindustri.
· Lege, tannlege, spesialforretninger, bilverksted og servicestasjoner. 6 anlegg for tømming av bobil.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages