Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

SURNADAL

Trollheimen fjellområde

Trollheimen er et fjellområde mellom Trøndelag og Nordmøre kjennetegnes av variert og frodig landskap med mange forskjellige dyr og planter. Trollheimen har status som landskapsvernområde og har en rik historie og er fortsatt brukt til beiting, setring, reindrift, jakt og fiske.

Trollheimen er et unikt fjellområde på mange måter. Den ligger i et klimaskille og har særegne geologiske forhold. Dette gir stor variasjon i landskap og naturtyper og stort mangfold av planter og dyr. Området har blitt brukt av mennesker siden steinalderen og har fortsatt levende kulturlandskap.

Enten du søker ro eller fart kan du finne gode opplevelser her.

Trollheimen gir muligheter for mange ulike opplevelser. Området har lang tradisjon for vandring. Vandrere finner et godt merket rutenett og både betjente og ubetjente steder å spise og overnatte. Det finnes også gode turalternativer om du vil sykle, fiske eller padle.

Trollheimen har mange innfallsporter med flust av merkede turstier som gir gode muligheter for rundturer og lengre turer mellom de mange hyttene som finnes her. Flere plasser i Trollheimen er det fortsatt aktivitet på setrene og du vil som oftest støte på både husdyr og ville dyr om du ferdes i denne mangfoldige og frodige fjellheimen.

Ett rutevalg det er verdt å trekke frem er vandreruta mellom Kårvatn og Innerdalen gjennom Bjøråskaret. Denne ruten blir ofte omtalt som Norges vakreste vandrerute og kan by på storslåtte naturopplevelser, rikt dyreliv og mange kulturelle spor fra tidligere generasjoners levesett.  Kårvatn er verd et besøk i seg selv - her finner du europas reneste luft og kanskje norges beste fjellutstyrsbutikk bare for å nevne noe. Det er ingen grunn til å avslutte turen ved ankomst til Innerdalen. Her kan du overnatte på Innerdalshytta eller Renndølssetra, spise ekte seterkost, bestige Innerdalstårnet eller vandre videre til Sunndalsfjella. Fine fjellvann gir mulighet for fiske, padling og bading og atmosfæren i Innerdalen gir deg lyst til å bare bli der og nyte livet.   

Sunndalsfjella byr på høyfjellsopplevelser, men vil du heller fortsette utover til kysten kan du krysse Surnadalen og fortsette videre på Fjordruta. Den kan ta deg helt til Kristiansund og Kvernberget Lufthavn om du vil.  

Last updated: 10/25/2023

Source: VisitNordvest

Trollheimen fjellområde

Sider du nylig har besøkt