Skip to main content
Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)
SURNADAL

Trollheimen fjellområde

Trollheimen landskapsvernområde er et kjent turområde mellom Trøndelag og Nordmøre som kjennetegnes av variert og frodig landskap.

Trollheimen har en rik historie og landskapsvernområdet er fortsatt i bruk til beiting, setring, reindrift, jakt og fiske. Fjellområdet er unikt på mange måter, da det ligger i et klimaskille og har særegne geologiske forhold. Dette gir stor variasjon i landskap og naturtyper, samt at du finner et stort mangfold av planter og dyr her. Området er brukt av mennesker siden steinalderen og har fortsatt et levende kulturlandskap.

Opplevelser i Trollheimen

Enten du søker ro eller fart kan du finne gode opplevelser her. Området har lang tradisjon for vandring. Vandrere finner et godt merket rutenett og både betjente og ubetjente steder å spise og overnatte. Det finnes også gode turalternativer om du vil sykle, fiske eller padle.

Finn spennende aktiviteter her >>

Trollheimen har mange innfallsporter med flust av merkede turstier som gir gode muligheter for rundturer og lengre turer mellom de mange hyttene som finnes her. Flere plasser i Trollheimen er det fortsatt aktivitet på setrene og du vil som oftest støte på både husdyr og ville dyr om du ferdes i denne mangfoldige og frodige fjellheimen.

Her kan du overnatte når du besøker Trollheimen >>

Når du først er i området anbefales et besøk på Svinvik Gard, en helt unik matopplevelse tuftet på en sunn matfilosofi og kortreiste råvarer.


Turforslag: Kårvatn til Innerdalen over Bjøråskaret

Ett rutevalg det er verdt å trekke frem er vandreruta mellom Kårvatn og Innerdalen gjennom Bjøråskaret. Denne ruten blir ofte omtalt som Norges vakreste vandrerute og kan by på storslåtte naturopplevelser, rikt dyreliv og mange kulturelle spor fra tidligere generasjoners levesett. 

Kårvatn er verd et besøk i seg selv. Her finner du Europas reneste luft og kanskje Norges beste fjellutstyrsbutikk – bare for å nevne noe. Det er ingen grunn til å avslutte turen ved ankomst til Innerdalen. Her kan du overnatte på Innerdalshytta eller Renndølssetra, spise ekte seterkost, bestige Innerdalstårnet eller vandre videre til Sunndalsfjella. Fine fjellvann gir mulighet for fiske, padling og bading og atmosfæren i Innerdalen gir deg lyst til å bare bli der og nyte livet.

Sunndalsfjella byr på høyfjellsopplevelser, men vil du heller fortsette utover til kysten kan du krysse Surnadalen og fortsette videre på Fjordruta. Den kan ta deg helt til Kristiansund og Kvernberget Lufthavn om du vil.  

Kilde: VisitNordvest

0

Trollheimen fjellområde

Sider du nylig har besøkt