Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal RAUMA

Trollveggen og Romsdalen

  • Horgheimseidet, ÅNDALSNES
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg. Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene, flotte broer og frodige fossefall.

Romsdalen er lang og smal med høye majestetiske fjell på hver side. I dalbunnen skummer den tradisjonsrike lakseelva Rauma i vill og vakker natur. Ved Verma går Rauma gjennom et 30-40 meter høyt juv og danner Slettafossen. Fossen er sikret med gjerder på hver side og har bro rett over. Trollveggen er Europas høyeste loddrette og overhengende fjellvegg på hele 1000 meter.

Det var i Romsdalsalpene klatresportens vugge sto i Europa rundt 1880, og her ligger fortsatt flere av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av Trollveggen rager Romsdalshorn opp i 1555 meters høyde. Romsdalshorn er et yndet klatremål for både nasjonale og internasjonale klatrere.

Trollveggen Besøkssenter er en arkitektonisk perle,  og ble kåret til en av verdens 10 vakreste kafeer av Architectual Digest USA.  Trollveggen Besøkssenter viser en dramatisk film om Trollveggens historie med klipp fra klatrebragder og redningsaksjoner, klatring og basehopp. Bygget inneholder også  suvenirbutikk, auditorium og toaletter. Ta deg tid til et besøk her og nyt en fantastisk utsikt til fjellene. Rasteplass med Turistinformasjon, WC, kiosk, lekeplass og fantastisk utsikt til fjellene ligger langs E136 rett under Trollveggen.

Etter en lengre stopp her kan du kjøre videre oppover dalen, og attraksjonene står i kø. Vi nevner Slettafossen, Kylling bru og Sagelva Vasskraftsenter som noen av høydepunktene oppover dalen.

 

 

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages