Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal RAUMA

Trollveggen

  • Horgheimseidet, ÅNDALSNES
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview
Details

Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg, og har Europas lengste klatrerute. Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. 

Trollveggen - en del av Trolltindene
Trollveggen ligger i Rauma kommune i Møre og Romsdal og rekker 1700 meter opp fra bunnen av dalen. 1000 meter av disse er loddrett stup og henger 50 meter utover veggen fra Trolltindeggen.
Trollveggen Besøkssenter
Like under Trollveggen ligger Trollveggen kafe og besøkssenter. Selve bygget er spektakulært, med store panoramavinduer mot Trollveggen og visning av film om Trollveggens dramatiske historie. Senteret har også kafeteria, suvenirbutikk og utsiktsplattform mot Trollveggen. Mens du er i området, få med deg Trollstigen, som ligger like ved og som er Norges mest besøkte turistvei.
Klatresportens vugge
Trollryggen var den første klatreruten i Norge med overnatting i fjellveggen, og er fremdeles den lengste klatreruten i Europa. Det var i Romsdalsalpene klatresportens vugge sto i Europa rundt 1880, og her ligger fortsatt flere av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av Trollveggen rager Romsdalshorn opp i 1555 meters høyde. Trollveggen og Romsdalshorn er et yndet klatremål for både nasjonale og internasjonale klatrere.
Lenge trodde man ikke det var mulig for et menneske å bevege seg oppe i selve Trollveggen, men i 1965 nådde et engelsk og et norsk klatrelag toppen i løpet av 14 dager (nordmennene én dag før engelskmennene). Men allerede i 1958 var Arne Randers Heen og Ralph Høibakk de første til å bestige klatreruta Trollryggen. Fremdeles er Trollryggen den lengste klatreruten i Europa, med ca. 3,5 km klatring.
Ekstrem sport
I 1980 kastet finnen Jorma Öster seg ut i fallskjerm fra Trollveggen, noe som medførte at stedet tiltrakk seg fallskjermhoppere fra mange kanter av verden. Bare de to første årene ble det gjort rundt 150 hopp. Men etter flere dødsfall og farefulle redningsaksjoner ble BASE-hopping i Trollveggen forbudt ved norsk lov i 1986.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Generelt

Årstid
  • Høst

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
  • Gjesteparkering
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages