VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal VESTNES

Tur til Jensbu fra Øvstedal

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Fin fjelltur delvis på nyopparbeidet sti opp lia til Storskorkja, hvor det ligger en ny fjellhytte (åpnet 4. juli 2018).  Flott og velutstyrt hytte med fantastisk utsikt. Toppen er ikke blant de høyeste (861 moh), og er derfor et turmål de fleste kan klare.  

Rutebeskrivelse
Godt merket sti med rød maling på steiner, trær og pinner. Første delen av turen går fra parkeringsplassen og opp lia til Dalssetra: gå over broen og rett frem gjennom et grustak (litt steinete første stykket). Den kommende motbakken fører deg ca. 300 høydemeter oppover en bratt sti som slynger seg mot Dalssetra, med bjørkeskog og skygge mesteparten av vegen. Etter setra flater stien ut bort til Dalsvatnet – siste sjanse til å fylle på vann. Fra Dalsvatnet er det opparbeidet en helt ny og bratt sti opp til Storskorkja, delvis hellelagt og fin å gå på. Over tregrensen går stien sikksakk oppover til eggen mellom Litleskorkja og Storskorkja. Storskorkja er det laveste fjellet. Over eggen er det fantastisk utsikt til Kleivavatnet, Sandfjellet og Øvstedalen på ene siden, og Dalsvatnet, Brudefølget, Nonsfjellet og Rongja på andre siden. Denne delen av turen kan oppleves som litt luftig, og siste stykket opp til toppen veksler det mellom bratt og lett motbakke. Etter siste stigningen går man litt ned og ut mot toppen – her ligger Jensbu.  

Adkomst og parkering
Du tar av fra hovedvegen innerst i Tresfjorden. Ved kirken står det et skilt med tekst "Øvstedalen". Sving mot høyre dersom du kommer fra Vestnes og kjør fem km oppover til Øvstedalen. Etter å ha passert et gårdsbruk på høyre side, tar du av til høyre der det står et skilt med teksten "Dalssetra". Følg grusvegen ca. 300 meter og parker på en av parkeringsplassene på begge sider av elven.

Fottur: Rød

Lengde: 3,78 km en vei

Tidsbruk: 3 t. 50 min


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages