Unknown Component
civid: 58d23c3b462950a6d41a0c65
name: plugins_common_social_share (widget)

KRISTIANSUND N

Varden utsiktspunkt i Kristiansund

Varden er en tidligere vaktplass 78 moh. Fra toppen av tårnet har du storslagen utsikt over Kristiansund og skipsleia med fiskeværet Grip og Smøla i horisonten.

Vardenpanoramaet gir deg 360 graders utsikt med Nordmørsfjellene som mektig bakgrunn i nordøst og Atlanterhavet i vest. I toppen av Vardetårnet står en kikkert du kan bruke til å beskue fjellene og fjordene på Nordmøre. Varden har gratis adgang og er åpent hver dag hele året. Dersom døren er stengt kan du bruke ringeklokken, så fjernåpner brannvakten føra for deg.

Turbeskrivelse til Varden i Kristiansund

Varden er et populært turmål som ligger på toppen av Kristiansund sentrum. Området rundt Varden har flere sittegrupper som gir deg en god hvileplass, samtidig som det er en fin tumleplass for barn. Ta gjerne med mat og drikke til en rast og nyt synet av sola som stuper ned i havet på en finværskveld.

Start fotturen ved Kirkelandet kirke som ligger ved Langveien på øya «Kirkelandet». Her står du ved Kristiansunds hovedkirke som er bygd i 1964. Fra kirken går du vestover opp bakken. Her passerer du en frodig parkhage og veien går langs flere vanndammer før du kommer til et åpent samlingsområde (en platting). Fortsett nedover en liten bakke, kryss Vuggaveien, før du går vider opp en trapp og svinger til høyre. Fortsett til du møter en grusvei og følg denne helt opp til Vardetårnet.

Med sykkel eller barnevogn anbefales å starte turen i starten av Vuggaveien. Gå da 300 meter tilbake der du kom fra og følg skiltet til Varden som viser vei opp til venstre. Følg gjerne rundturen som er tegnet inn på StikkUT! -kartet og utvid turen langs stiene der du får sett vannrennene som ble brukt til å lede vannet til Vanndamman.

Se StikkUT! -kartet her

Adkomst og parkering

Turen er egnet for gående, barnevogn og sykkel. Det er ikke bilvei helt til Varden, men du kan parkere på nedsiden og spasere de 300-400 meter opp til tårnet. Merk at bakken er litt bratt.

Med bil kommer du inn til sentrum av Kristiansund via Langveien. Ta inn til høyre i Tollinspektør Flors gate og følg skiltene til Varden. Videre kjører du rett frem inn i Vuggaveien. Etter rundt 400 meter ser du en offentlig parkeringsplass på venstre side. Her kan du parkere. Turen starter ved å krysse Vuggaveien.

Fra tretårn til mur

Til Kristiansunds 150-årsjubileum i 1982 ble tretårnet på Varden erstattet med et karakteristisk murtårn. I 1992 ble en kopi av det gamle tretårnet gitt i gave til Kristiansund kommune fra utflyttede kristiansundere i Oslo.

Last updated: 09/11/2023

Source: VisitNordvest

Varden utsiktspunkt i Kristiansund

Sider du nylig har besøkt