Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Vinnufossen

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Se Vinnufossen, Europas høyeste fossefall, stupe 865 meter ned sin bratte fjellside. Når den er på sitt største, sprer den seg utover som et brudeslør.

Vinnu har sitt utspring fra isbreen Vinnufonna, som er det største isbreen mellom Jostedalsbreen og Svartisen. Fossen ligger rundt 6 km fra Sunndalsøra ved rasteplassen Holsskeiet langs RV70.
Yndet fotoobjekt
Vinnu er et yndet fotoobjekt og den er på sitt største på våren og i starten av sommeren. Se fosse på nærmere hold ved å følge merket sti fra Holsskeiet. Stien er ryddet og det tar omtrent 20 minutter å gå opp til foten av fossen.
Sunndal med sine mektige fjell, har flere fosser i verdensklasse. Ikke så kjent og litt mer i skjul enn Vinnu, ligger Skorga som har et fossefall på 864 meter. Den er Europas nest høyeste og befinner seg rundt 2 km fra Vinnu.
I tillegg til Vinnu og Skorga, ligger fossen Åmotan i samme området. Åmotan betyr elvemøte, hvor hele seks elver med sine fossefall treffes. Sunndal kalles med rette ,Fossenes Rike,!
Her kan du lese mer om opplevelser i Fossenes rike


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages