Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
×
Norway Now
Search

Erik Hatlebakk og Anne Grete Myrseth

Tanken slo meg brått: Dette vil være genialt for utrolig mange reisende

 

Tekst & Foto: Erik Hattrem

Introversal bok interessen for bobilopplevelser i Norge er på en «all time high»-trend. Det viser både nettsøkstatistikker og henvendelser reiselivet får rundt bobil i Norge. Anne Grete Myrset og Erik Hatlebakk har kjørt fra Bærums Verk via Valdresflya, Jotunheimen og Sunnmøre før jeg én av de første dagene av august 2016 treffer dem i Molde.

 

- Dette er vår fjerde sesong som bobileiere og kjøpet kom som et resultat av vårt behov for å gå turer i fjellet på høst og vinter, vi vurderte egen hytte en liten stund men valget falt på denne løsningen, sier paret.

 

Det bekreftes straks at kjøpet av en bobil raskt ga uttelling i langt flere turopplevelser rundt om i landet enn tidligere. Akkurat da jeg var innom Kviltorp Camping hvor de hadde parkert kvelden før, satt begge og kikket inn i hver sin laptopskjerm og trykket taster.

 

- Vi kan jobbe fra bilen, som igjen gjør at vi kan være lengre ute på tur. I dag har vi hatt en fullstendig arbeidsdag begge to med kontor i bobilen her i Molde, sier Erik og tanken slår meg straks, at dette er genialt.

 

Bobil

 

introversal bok For de som kan inngå avtaler med arbeidsgiver om å være tilstede online i et visst antall timer per uke, må bobil være det ultimate. En times stopp langs veien, delt 4G på mobiltelefonen og en mengde jobb kan gjøres. Selvsagt er det noen nedsider ved å leve fra en bil, men de viser seg å være ganske overkommelige.

 

- Det kan til tider være litt vanskelig å finne tømmestasjoner, men nå har vi lastet ned en egen app for bobilbrukere, den gir oss en veldig bra oversikt og massevis av informasjon, forteller Erik Hatlebakk og viser frem et kart med symboler som viser de forskjellige tjenestene som befinner seg i umiddelbar nærhet.


De to sitter ikke med noen ferdiglagt reiserute ned til minste detalj i forkant av turene.

 

- Vi har som regel noen mål og planer med turene, så blir det også en del etter innfallsmetoden. Jeg er fra Averøya, så dit skal vi en tur etter oppholdet her i Molde, og det er ingen tvil om at forholdene for bobiler her i byen, er blant de beste vi har besøkt, sier Anne Grethe før Erik tar over ordet og sier:

 

   - Ja, det er blant annet innlagt vann på alle strømforsyningsstolpene, det gjør alt så mye lettere for oss. Utsikten ut over Moldefjorden og at grunnen bilene står parkert på er solid, ren og godt drenert, er også veldig bekvemt og fint.

 

Selv liker de å sammenligne livet i bobil med det de opplever når de benytter båten de eier.


    Det er en grei ting å si at forholdene i en gjestehavn og en bobilplass er ganske like. Bobilen kommer til å beholde også i fremtiden. Båt og bobil har mange fellestrekk, sier Erik.


De bruker ofte litt tid på nettet for å finne stoppesteder med best mulig komfort og tilrettelegging.

 

    - Det viser seg at prisene for å overnatte rundt om i landet er ganske like, så da undersøker vi litt hvordan forholdene er før vi tar valget om hvor vi står over natten. Vi bruker omtrent bare mobiltelefonen eller en pc for å finne ut hvordan reisen skal legges opp, det hører med til sjeldenhetene at vi blar opp i en papirkatalog eller brosjyre, forteller de samstemt.

 

Terje Nakken - Kviltorp Camping


Terje Nakken ved Kviltorp Camping i Molde har 60 års erfaring fra campingsegmentet i norsk reiseliv. Han bekrefter det tall og statistikker viser.

    - Det er ikke mye innen reiselivet som har utviklet seg så mye som bobilen-og bobilbruken. Omfanget har eksplodert og jeg kan ikke huske å ha sett lignende siden campingvogna kom på 70-tallet, sier han og sier følgende om hvem som benytter seg av denne reiseformen:

    - Det er en overvekt av nyrike tidligpensjonister som dominerer våre besøkstall, men det finnes selvsagt unntak.

Nakken har over flere år bygget ut sine fasiliteter for både hytte, leilighet og camping. Slik plassen nå fremstår, er det helt i landstoppen for både campingvogn og bobil.

    

- Vi var veldig bevisste på at vi bygget ut en oppstillingsplass med solid grunn, solid drenert så det alltid er tørt der. Det neste vi gjør er å plante 36 kvadratmeter med plen til hver eneste bobilplass. Vi har nå sju bad som er akkurat slik man har hjemme, bare litt større. Dusj, toalett, vask, varmekabler og full flislegging. Det er som å være hjemme, for også her kan du være helt alene på badet, forteller han.

 

Nakken og Kviltorp Camping har plass til 60-70 bobiler eller campingvogner. Han er ikke alene om å tilby gode fasiliteter i Romsdal.

 

- Jeg kan anbefale Bud Camping, der ute ved storhavet har jeg vært og kikket litt. De kan tilby en veldig bra plass for bobiler, sier Terje Nakken om sin konkurrent.

 

Bobil VardenBobiler som har slått seg til ro på Varden (407 moh.) i Molde: Byens utsiktspunkt er et populært stoppested for bobiler. Her finnes ingen tilretteleggelse for dette, men utsikten gjør det til en opplevelse. - Det er slik jeg vil se ut frontruta om morgenen, sier belgiske Mónait.