Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
×
Norway Now
Search
VANDRING VANDRING
Credits
VANDRING.
Photo: Mattias Fredriksson
Campaign
Partner

Har du lyst ut på tur?
Her under finner du en liste over ulike typer vandreturer i vår region. Bruk gjerne søkefeltet for å spesifisere mer hva du er ute etter, - en lett familietur, ettermiddagstur på et par timer, eller en mer krevende heldagstur på de høyeste toppene. God tur!

 

 

Varden

 

 

Romsdalseggen

Skåla

En enkel gåtur i Molde

Fra Molde sentrum kan du spasere uansett form og alder etter en meget godt merket tur-rute opp til byens utsiktspunkt Varden. Du kan for eksempel velge å gå den traffikerte grusveien opp og ned den gamle stien, eller omvendt. På onsdager er den historiske Storlihytta åpen fra kl 10 til 20. Der er det kiosksalg som tar kort/kontant/Vipps og Mcash.

Turen starter i sentrum, gjennomRomsdalsmuseet og opp veien som én gang i tiden fraktet keiser Wilhelm II og hans følge til Storlihytta. Fra Storlihytta er det videre turveg til Varden. Varden er 407 m.o.h og er et utsiktspunkt. Våren 2016 gikk vår digitale markedsansvarlig, Erik Hattrem, turen.

Han skriver blant annet: Storlihytta i Molde har en rik historie. Det er også en obligatorisk øvelse å gå opp hit om du bor i Molde. Og nå som den gamle stien opp fra Hatlelia er blitt rene tur-autostradaen, finnes det ikke noen unnskyldning for å holde seg unna. Det gjelder også de som sitter i rullestol, for veien opp er bratt, men utrolig strøken, bare vent så skal jeg vise deg noen bilder.

 

 

Romsdalseggen - turen du husker resten av livet

Fra Åndalsnes kan du i sommersesongen ta buss hver dag til startpunktet i Isfjorden.  Starten er ved Venjedalssetra, der ligger en parkeringsplass. Opp til denne parkeringsplassen er det bomvei som koster 75,- kroner om du kommer i egen bil. Tar du bussen fra Åndalsnes er billetprisen 140,- for voksne og 75,- for barn.

Turen over Romsdalseggen går midt i Norges vakreste fjellverden – med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her er fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter. Sommeren 2016 gikk vår digitale markedsansvarlig, Erik Hattrem, turen sammen med Veronica Liabø Johanen..

Han skriver blant annet: I min verden er det alltid turfølget. Det er kombinasjonen av naturens estetikk og humørfylte folk med levende humor som gjør susen.  Det var derfor jeg inviterte med med Veronica Liabø Johansen til å gå over Romsdalseggen. Dagene før turen ble vi enige om å ikke stole på hva værmeldingene tilsa, sekkene skulle pakkes solide nok til å leve i en post- apokalyptisk verden. Neida. Joda.Uansett,  væromslag og småsult skulle ikke ødelegge turen.

 

Én var lagkaptein mot Real Madrid i Champions League, den andre ble 2011 VMs allstar venstreving

Vår markedsansvarlig for digitale flater, var Dagbladet journalist på jakt etter sladderstoff da Håvard Tvedten giftet seg med Guro Fostervold, nå Tvedten. Han var fotballkommentator i radio da Knut Anders Fostervold fikk kjørt seg i Champions League mot Roberto Carlos og hans Real Madrid. Sommeren 2016 fikk han bli med svogrene Fostervold og Tvedten på fjelltur til Moldes høyeste fjell, Skåla.

Han skriver blant annet: Det er ikke så mange som går denne rundturen. Ikke er den spesielt godt markedsført, ikke godt tilrettelagt med parkering, sherpa-lagde trapper, stålplatestier og arkitekt-tegnede utsiktspunkt. Men den er en fantastisk opplevelse. Nivået under turen over Romsdalseggen. Romsdalseggen-lett, er en grei beskrivelse. Men den bør merkes.

×