Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Lanullva
Lanullva - Norwegian Design.
Photo: Lanullva
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad
Ad

-Kjærlighet og gründerskap kan gi mange utfall. I dette tilfellet sannsynligvis verdens mykeste ullplagg. Lanullvabutikken på Lyngstad, 8 km fra Atlanterhavsveien, har med sin helt særegne historie utviklet fine og funksjonelle ullplagg i ren merinoull til baby, barn og voksen.

 Familiebedriften fokuserer på at produktene skal gi varme og velbehag, og viktigst av alt er den luftige strikkemetoden som du finner i hele kolleksjonen. - Produktene blir strikket med luft og kjærlighet, forteller gründer og eier, Gunn Anne Vinje Lyngstad. Luft isolerer som kjent, og dette visste min mor å bruke da hun utviklet det unike strikkemønsteret. Se video hvor min mor Brit forteller om selve strikkemetoden.

Gunn Anne tar oss med videre til selve kjernen for å forstå hva Lanullva er bygget på.

Lanullva

Kjæresteparet Solveig og Frank i Lanullva Ullskjorte Kongeblå og Koks sort.

Kjærlighetshistorien

Lanullvas historie begynner i den lille bygda Lyngstad i Møre og Romsdal. På en gård omringet av vakker natur, idyllisk plassert ute ved det mektige Atlanterhavet, levde Brit Vinje Lyngstad et lykkelig liv sammen med sin kjære mann, Eilif.

Som gårdbrukere flest hadde Eilif lange arbeidsdager på gården og kom stadig hjem kald og sliten. Brit var bekymret for mannen sin som alltid frøs etter harde arbeidsøkter i skogen. Som utdannet konfeksjonstekniker og med en sterk lidenskap for ull og tekstiler, bestemte Brit seg for å hjelpe på den måten hun kunne best - med strikking!

Brit fant ut at Eilif trengte et ullplagg som føyde seg etter kroppens bevegelser og som samtidig holdt ham varm og tørr i all slags vær. Etter mye prøving utviklet hun Lanullva ullskjorten som har et spesielt luftmønster med pustende egenskaper. Den kan brukes rett på huden og klør ikke. Dette ble starten på gründereventyret som er strikket med luft & kjærlighet. Se gjerne video hvor Brit forteller hvorfor hun fant opp Lanullva-trøyen

Lanullva

Lanullva er en norsk merkevareleverandør som produserer og leverer myke og varme ullplagg av høy kvalitet i ren merinoull. 

Nettbutikken finner du her

Lanullva
Lanullva.
Photo: Lanullva

Ekte kjærlighet. Brit som strikket den første ulltrøya til Eilif. 

Ull ble til gull

Siden da har Lanullva vært i stadig utvikling og bedriften drives i dag av Brit og Eilifs datter, Gunn Anne. Hun ser viktigheten av å ta vare på kulturtradisjonen, men også videreføre den.

- Behovet for nytt design og modernisering av plaggene meldte seg raskt etter jeg tok over bedriften. Designer og produktutvikler Gunhild Eide Grøtta kom inn i bedriften i 2009 og tilførte en svært viktig kompetanse. Hun har designet og utviklet alle produktene i Lanullvakolleksjonene. Vår strategi fra dag en var at hele familien skulle ha gode ullprodukter - fra baby til voksen. I dag består kolleksjonen i tillegg til ullundertøyet av cardigan, kjoler, kåper, strikkejakker, luer, pannebånd, tepper, pledd og mer.

Lanullva
Lanullva.
Photo: Lanullva

Designer Gunhild (i Arctic Blue) sammen med Martine (i Grønn) og Solveig (i Plomme) Lanullva Ullskjorte.

-Det unike strikkemønsteret er brukt som ren funksjon og designelement i alle våre produkter, og har formet Lanullva til det det er i dag. Vi mener vi har hentet det beste fra norsk håndverk og nyskaping, og ønsker at kundene lett skal gjenkjenne et Lanullvaprodukt. Den unike og luftige strikkemetoden finner du i alle Lanullva sine ullplagg, forteller Gunn Anne.

Lanullva
Lanullva.
Photo: Lanullva

Fine og funksjonelle plagg til barn som er myk og kløfri.

Egne konseptbutikker og strikkefabrikk

Lanullva har trolig truffet hjertet til folk, for Lanullva har i dag tre konseptbutikker som varmer stor og liten med myke ullklær. 

-Den første Lanullvabutikken på Lyngstad, en liten bygd ikke langt fra Atlanterhavsveien, åpnet i 2011. Her har vi også vår strikkefabrikk, fabrikkutsalg og vårt hovedkontor, forteller Gunn Anne. I vår lille strikkefabrikk har vi daglig produksjon og ivaretar håndverket og kunnskapen som er opparbeidet over flere år.

Lanullva
Lanullva.
Photo: Lanullva

Nesten hele Lanullvagjengen samlet foran Lanullvabutikken på Lyngstad.

Røros ble neste steg på vår gründerreise og er vår første konseptbutikk utenfor Lyngstad som åpnet i 2015. Høsten 2016 ble vi klar for å gå i fra bygd til by, og Trondheim var den naturlige storbyen for oss nordmøringer å etablere oss i. Den tredje konseptbutikken ble åpnet i november 2016 med stor suksess.

Lanullva
Lanullva.
Photo: Lanullva

Daglig leder og eier Gunn Anne Vinje Lyngstad i Lanullvabutikken på Lyngstad

Gir kundene en annerledes handleopplevelse

Hva er oppskriften på suksessen?

-Vi har funnet vår unike måte å nå markedet på, som har blitt svært godt mottatt av våre kunder. Vi gir våre kunder en annenledes opplevelse når de handler hos oss. Hos oss finner man produkter som ikke kan oppdrives i de store kjedene. I tillegg fokuserer vi på at kvaliteten og funksjonaliteten i ullplaggene passer til både friluftsentusiaster så vel som barnefamilier. Selv om butikkene på Lyngstad og Røros ligger litt utenfor allfarveg så kommer kundene til oss likevel, forteller hun.

Vi har også bygget opp vår egen nettbutikk, som har vist seg å være en suksess i kombinasjon med konseptbutikkene, avslutter Gunn Anne.


Les mer

Your Recently Viewed Pages