Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Rampestreken ved Romsdalseggen Rampestreken ved Romsdalseggen Rampestreken ved Romsdalseggen
Rampestreken ved Romsdalseggen Rampestreken ved Romsdalseggen
Credits
Rampestreken ved Romsdalseggen.
Photo: Matti Bernitz /Visitnorway
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tog, troll og høye topper!

I Romsdalen finner du store attraksjoner som Raumabane, Trollstigen, Trollveggen, Romsdalseggen og flere av Norges høyeste fjell. Området er et eldorado for deg som er interessert i alpine topper, både sommer og vinter. Med Tindehovedstaden Åndalsnes som et naturlig utgangspunkt.

Nasjonal Turistveg Trollstigen tar deg over fjellet og ned til Romsdalen og tindehovedstaden Åndalsnes. Veistrekningen går gjennom vestnorsk natur på sitt beste, og de 11 hårnålsvingene kan ta pusten fra de fleste.

Oppe på Romsdalseggen har man orkesterplass til å se ut over Romsdalsfjellene, med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene som de mest markante. Den luftige turen er på listen til Den Norske Turistforeningen over de mest populære fjellturene i Norge.

I Romsdalen kan du også oppleve fjellene ut togvinduet. NSB Raumabanen, som tar deg fra Dombås til Åndalsnes, har av Lonely Planet blitt kåret til Europas mest naturskjønne togreise. Og på veien kan du blant annet se Trollveggen, Kylling bru, og elven Rauma som snor seg ned dalen.

Og i sentrum av Åndalsnes ligger Norsk Tindesenter og danner en ramme rundt det hele. En hyllest til bratt friluftsliv rett og slett.

Topp 8 anbefalte aktiviteter

Når du er i Romsdalen er det enkelte ting du ikke kommer utenom. Tog og fjell og fjord er tre av dem! Ta Raumabanen, bli med på guidet tur til fjells, eller finn roen på fjorden. Valget er ditt!

 

Mer aktiviteter i Romsdalen

Her kan du søke i et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner. Start planleggingen i dag!

×

Les mer