Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Miljøvennlige tips til Stavanger-turen

Ideer til grønne aktiviteter i Stavangerregionen
Å være “grønn” på reise trenger ikke nødvendigvis være så vanskelig, spesielt ikke i Stavangerregionen. Her introduserer Frida Ottesen deg for noen av regionens miljøvennlige høydepunkter.
Portrett av Frida Ottesen
Frida Ottesen.
Photo: Joakim Kleven

I 2013 var Ottesen en av tre motebloggere som deltok i Aftenpostens nettserie ”Sweatshop – dødsbillig mote”.

Serien tok for seg arbeidsvilkårene for tekstilarbeidere i Kambodsja, og Ottesen tilbragte en måned i en tekstilfabrikk i Phnom Penh, der hun opplevde de krevende forholdene på nært hold.

Oppholdet i Kambodsja satte dype spor hos Ottesen, som i årene etter har brukt mye tid og krefter på å øke bevisstheten rundt forholdene i tekstilindustrien. I dag jobber hun for den frivillige organisasjonen ”Framtiden i våre hender” og er blant annet involvert i prosjektet ”En bærekraftig hverdag i en bærekraftig verden”.

Hun har også startet sin egen grønne blogg – som et alternativ til de såkalte ”rosabloggerne”. Målet hennes er å inspirere andre til å leve et mer bærekraftig og etisk liv ved å skrive om miljøvennlig mat, kosmetikk og klær.

Under finner du Ottesens tips til miljøvennlige ting du kan se og gjøre i Stavanger-regionen.

Stavanger botaniske hage - en fargerik utflukt

Stavanger botaniske hage ligger bare en kort busstur fra sentrum. Her kan du besøke urtehagen og grønnsakshagen, eller bare nyte en gåtur eller piknik i de fredelige omgivelsene.

Bli med på ridetur

Det er få ting som slår en ridetur gjennom et idyllisk landskap. Tryggvi islandshestegård, som ligger i Sandnes, huser rundt 35 islandshester og tilbyr guidede turer til både ferske og erfarne ryttere.

Bo grønt på Clarion Hotel Stavanger

På Clarion Hotel Stavanger kan du finne hvilepulsen i komfortable rom og hotellets moderne relax-avdeling. Hver morgen kan du i tillegg kose deg med en imponerende frokostbuffé bestående av et bredt utvalg av økologiske godsaker.

Hotellet har en bærekraftig profil og har oppnådd sertifiseringer som følge av miljøarbeidet.

Surf deg gjennom Jæren

Ta en pause fra den travle byen og finn flyten på noen av landets beste surfebølger. Langs Jærens mange strender finner du områder for både nybegynnere og viderekommende.

Dra på kajakktur

De aller fleste opplever Lysefjorden fra toppen av Preikestolen eller Kjerag, men det anbefales også å se det majestetiske landskapet fra et annet perspektiv. Bli med på en guidet tur eller lei en kajakk og utforsk fjorden i ditt eget tempo.

Fermenterte godsaker

På produksjonsbedriften Fermenten i Sandnes kan du kjøpe alt fra fermenterte grønnsaker og kombucha (fermentert te) til øl, yoghurt og ost. Hva blir din favoritt?

Planlegg reisen til Stavangerregionen

For å finne bærekraftige alternativer klikk på "Filtrer søket ditt" nedenfor og velg "Reis grønt - Miljøsertifiserte tilbydere".

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages