Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Stavanger Stavanger
Stavanger.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sjekk stedene som gjør oljebyen så sosial

Den anerkjente DJ’n Charlotte Thorstvedt vokste opp i Stavanger og tar deg med ut på byen.

Stavanger-jenta Charlotte Thorstvedt kan uteliv. Den norske DJ’n er også en av folkene bak den respekterte house & techno-klubben The Villa i Oslo, og har vært avgjørende for å bygge opp statusen. Utestedet har fått topp omtale i musikkindustriens mest respekterte media.

Thorstvedt har bakgrunn med master i antropologi og var i flere år programleder på musikkanalen MTV. Hun har i tillegg flere spennende sideprosjekter som inkluderer smykkedesign – og ting som å vise deg smarte Stavangersteder for å gi deg en effektiv og sosial byferie.

Stavanger er kompakt og oversiktlig samtidig som sentrum og omegn har stadig mer av tilbudene du forventer av en liten verdensby. Utforsk smugene og møteplassene nå.

Charlotte Thorstvedt

Charlotte Thorstvedt.
Photo: Linnea Syversen
Oppsøk Stavanger-folkets egne steder
Bøker & børst
Trivelig og fargeglad kafé med sjarmerende bakgård.
Bøker & børst
Cementen
En utelivsklassiker for avslappende kvelder med venner og en kald øl.
Cementen
Checkpoint charlie
En flott musikkscene for deg som liker rock og indie.
Checkpoint charlie
Egget
Et lite, rufsete og deilig sted for matentusiaster.
Egget
Slapp av og la deg inspirere i en unik kombinasjon av park og restaurant. Velkommen til årets mest fargerike opplevelse! Flor og Fjære… Read more
Flor & Fjære
Hanekam
Kafé og bar med enkle retter på menyen om du er småsulten.
Hanekam
Reed galleries
Takket være gallerieier Martyn Reed er Stavanger full av flott gatekunst.
Reed galleries
Renaa: Atriet er et stort og luftig indre gårdsrom med vakre vegger og høyt under taket. Det ligger rett innenfor Matbaren, så vi kan åpne veggene… Read more
Renaa: Atriet
Renaa: Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning, vennlig og effektiv service.… Read more
Renaa: Matbaren
Slapp av og la deg inspirere i en unik kombinasjon av park og restaurant. Velkommen til årets mest fargerike opplevelse! Flor og Fjære… Read more
Flor & Fjære
Øst
Et godt sted for ølkjennere nær Tou Scene.
Øst
Click to activate
Select
  Click to activate
  Ad

  Bøker og Børst

  Adresse: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

  Her har jeg sittet i timesvis med venner og spilt backgammon. Bøker & Børst er en trivelig, fargeglad kafé med sjarmerende bakgård. Den har inngang i en av de kuleste gatene jeg vet om, den såkalte Fargegata. Fasadene på hver bygning er malt i forskjellige pastellnyanser. Fargevalgene er blinket ut av lokalkunstneren Craig Flanagan som jeg har vært fan av siden oppveksten

  Egget

  Adresse: Steinkargata 23, 4006 Stavanger

  Byens beste sted for matelskere som liker det rustikke og intime. Menyen skifter i takt med sesongen og kokkens nysgjerrighet, så du vet ofte ikke hva du får servert, bortsett fra at det garantert vil være lokale råvarer som er nyplukket og nydelige.

  Øst

  Adresse: Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

  Et godt sted for ølkjennere nær Tou Scene med en bråte ulike ølmerker på menyen. Her får du smake bra varer som du knapt finner andre steder, alt fra lokalt brygg til øl som er importert langveis fra.

  Renaa Matbaren

  Adresse: Breitorget 6, 4006 Stavanger

  Renaa Atriet i Stavanger har én stjerne i Michelin-guiden, som absolutt er vel fortjent. Konseptet huser både restauranten og et mer lavmælt og rimeligere alternativ kalt Renaa Matbaren. Her blir også smaksløkene aktivert. I restauranten står en av skulpturene til kunstneren Anthony Gormley, i serien som du finner igjen i flere steder i bybildet.

  Cementen

  Adresse: Strandkaien 24, 4005 Stavanger

  Her er et klassisk sted for å sitte og slappe av med venner og lytte til kvalitetsmusikk mens dere nyter kald øl.

  Hanekam

  Adresse: Øvre Holmegate 26, 4006 Stavanger

  Enda et sted fullt av ting som skjer i Stavangers mest fargerike gate. Dette er både kafé og bar som serverer et par retter om du er småsulten. Hanekam har også interessante quiz- og musikkarrangementer.

  Checkpoint Charlie

  Adresse: Nedre strandgate 5, 4005 Stavanger

  Selvsagt må jeg nevne musikkstedet som ga meg en fin start som DJ da jeg bare var 17 år. Dette er et topp sted å gå ut om du liker å høre rock og indie.

  Flor & Fjære

  Adresse: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

  Hvis du vil ta et avbrekk fra bykjernen, kan du besøke en nærliggende tropisk oase. Bare hopp ombord i ferjen som tar deg til en liten øy hvor du finner hager full av grønne planter og palmetrær. Her er også en god restaurant.

  Reed Galleries

  Adresse: Salvågergata 10, 4006 Stavanger

  Kunstentusiaster vil fort legge merke til at Stavanger er full av flott gatekunst, og det er takket være én mann, Martyn Reed. Han gjorde Stavanger til et sentrum for gatekunst ved å starte den etter hvert respekterte Nu Art festival i 2001. På mange gatehjørner ser du arbeider av utøvere som Roa, Herakut, Bordalo, Dot dot dot, Dolk og mange flere. Martyn har sitt eget galleri midt i byen om du ønsker å plukke med deg et verk av en av disse talentene for å henge på veggen hjemme.

  Stavangerregionen tilbyr også …

  ×
  Your Recently Viewed Pages
  Ad
  Ad
  Ad
  Ad