VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Informasjon om Trøndelag

Trøndelag er kjent for mye, men aktivitetene i naturen vi har rundt oss, matopplevelsene og alle de flotte kulturelle tilbudene som skapes her, er nok det vi er aller mest stolte av.

Fantastisk natur

Med ni nasjonalparkområder, vakker kystlinje og et stort antall andre flotte naturområder er det mye som handler om natur i Trøndelag. Skientusiaster, vandrere, rypejegere og sportsfiskere sitrer alle litt ekstra i kroppen når det nærmer seg sesong, og alle har de mer enn nok å velge i. 

Mangfoldig kultur

Mye kan sies om trønderen, men trangen til å skape og uttrykke har alltid vært sterkt til stede i regionen vår. Dette nyter vi og alle våre gjester godt av, i form av festivaler innen mange sjangre, utstillinger, lokale teaterlag og store teaterscener med kjente og ukjente ansikter. 

Urbant miljø

Trondheim er «storstua vår» og knutepunktet i regionen. Her finner du alt du måtte ønske av shopping, kafeer, koselige gater med intim stemning, kultur og idrettsarrangementer. Flere av de andre byene, som RørosStjørdal og Steinkjer og Verdal på Innherred har også mange spennende aktiviteter og tilbud. 

Historisk forankret

Det skal godt gjøres å ferdes i Trøndelag uten å støte på et sted som har sterke historiske forankringer og er opptatt av å formidle sin historie. Slagsteder, gamle kirker og borger, helleristninger og gravhauger vitner om tidlige bosettinger og stor aktivitet, helt tilbake til vikingtida og før den. 

Fakta om Trøndelag

Trøndelag består av fylkene Nord- og Sør-Trøndelag, og omtales ofte som Midt-Norge på grunn av den sentrale geografiske plasseringen.

I Trøndelag bor det ca. 420.000 innbyggere, fordelt på 41 263 km². Regionens største by er Trondheim (170.000 innbyggere, hvorav 30.000 er studenter), som også var landets første hovedstad (1030-1217).

Midtpunkt

Ved Skjækra i Steinkjer kommune ligger Norges geografiske midtpunkt (arealveid). En svillesti fører helt fram til det nøyaktige midtpunktet, som er markert med en steinvarde. I Bjugn ligger Torra, kystnorges midtpunkt.

Været

Fra november til mars varierer temperaturen fra +5 til -15 grader. Gjennomsnittstemperaturen på vinteren er ca. -5 grader. Fra juni til august ligger temperaturen mellom +5 og + 30 grader. Gjennomsnittstemperaturen på sommeren er ca. +15 grader.

Veier

I tidsrommet mellom november og mars kan det være restriksjoner på noen av fjellovergangene. Busser bør være klar over disse restriksjonene. Ønsker du mer informasjon kan du ringe Vegtrafikksentralen på 175.Mellom november og mars er veiene ofte dekket med snø og is, og vinterdekk er påbudt. Den vanligste fartsgrensen er 60-80 kmt. I noen folkerike områder er fartsgrensen 50/60 kmt.

Offentlig transport

Hurtigruten har daglige stopp i Trondheim og Rørvik. Kystekspressen betjener daglig kysten mellom Trondheim og Kristiansund. Det går hurtigbåter/ferger til øyene utenfor Trøndelagskysten. Fosenhalvøya har to fergeforbindelser med fastlandet i sør: Flakk-Rørvik og Brekstad-Valset. Det går også ferger/hurtigbåter på den nordlige delen av Trøndelagskysten.Av jernbaner finnes Rørosbanen, Nordlandsbanen, Dovrebanen og Mittnabotåget som går mellom Trondheim og Østersund. Flere busselskap kjører Oslo-Trondheim daglig.Les mer om transport til Trøndelag

Viktige telefonnummer

•Ambulanse 113
•Brann 110
•Politi 112

Informasjon om veier, ferge- og båtruter, buss- og flytider i Midt-Norge, ring 177. Fra utlandet, ring +47 815 00 178.

Informasjon om togtrafikk, ring NSB 815 00 888.

Your Recently Viewed Pages