Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Langøytangen Lighthouse Langøytangen Lighthouse
Credits
Langøytangen Lighthouse.
Photo: Max Emanuelson
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev det urbane Telemark

I Grenland kan du klatre i en av Norges største klatreparker, ta en båttur på Telemarkskanalen eller besøke Ibsens barndomshjem.

Grenlandregionen har mye forskjellig natur – innsjøer, skoger og en forførerisk kyststripe prøver alle å lokke deg til akkurat seg. Kyststien i Bamble og «Ti topper’n» er populære turmål med mange utsiktspunkter. Foretrekker du å sykle, går Nordsjøruta Øst langs Grenlandskysten og videre ned til Sørlandet. Nasjonal sykkelrute nummer to, Kanalruta, går fra Porsgrunn via Skien og Telemarkskanalen til Dalen og videre vestover til Stavanger.

Telemarkskanalen ble hugget inn i fjellet for mer enn 100 år siden. Da kanalen var ferdig i 1892, ble den omtalt som «verdens åttende underverk». I dag er Telemarkskanalen en stor turistattraksjon, og de gamle rutebåtene tar deg tilbake i tid i et variert landskap. Hvorfor ikke ta båt en vei og sykle tilbake?

Grenland har et imponerende utvalg badeland og familieparker. I Skien fritidspark finner du et bassenganlegg med mange ulike bassenger. I Eventyrparken får alle barn hoppe, leke, klatre og bråke i klatrestativer og krypganger, på hengebroer og trampoliner. Og vil du være Tarzan for en dag, er Klatreparken en av landets største utendørs klatreparker, med lange klatrestrekninger i trærne.

Er du ikke utslitt ennå, kan du besøke DuVerden Sjøfartsmuseum + Vitensenter i Porsgrunn, Henrik Ibsens barndomshjem i Skien eller Porsgrunds Porselænsfabrik, der du kan se hvordan porselen lages.

Cycling in coastal Langesund
Langesund
Max Emanuelson
Brekkeparken Skien
Brekkeparken
Tom Riis
Klatreparken in Skien
Klatreparken
Dag Jenssen
Mersmak i Skien
Mersmak
Max Emanuelson
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Torp Sandefjord Lufthavn, en times kjøring fra Skien. Flyplassen har et stort rutenett til Norge og Europa.
Med buss:
  • Fra Oslo går det busser til Skien og Porsgrunn. Herfra kan du ta lokalbusser til kystbyene.
Med bil:
  • E18 går gjennom Grenland.
Med tog:
  • Det går regelmessige togavganger fra Oslo til Porsgrunn og Skien, med gode forbindelser til Sørlandsbanen og Bergensbanen.

Grenland tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad