Skip to main content

Grenland

I Grenland kan du klatre i en av Norges største klatreparker, ta en båttur på Telemarkskanalen og besøke Ibsens barndomshjem.

Grenlandregionen har mye forskjellig natur – innsjøer, skoger og en forførerisk kyststripe prøver alle å lokke deg til akkurat seg. Kyststien i Bamble og «Ti topper’n» er populære turmål med mange utsiktspunkter. Foretrekker du å sykle, går Nordsjøruta Øst langs Grenlandskysten og videre ned til Sørlandet. Nasjonal sykkelrute nummer to, Kanalruta, går fra Porsgrunn via Skien og Telemarkskanalen til Dalen og videre vestover til Stavanger.

Telemarkskanalen ble hugget inn i fjellet for mer enn 100 år siden. Da kanalen var ferdig i 1892, ble den omtalt som «verdens åttende underverk». I dag er Telemarkskanalen en stor turistattraksjon, og de gamle rutebåtene tar deg tilbake i tid i et variert landskap. Hvorfor ikke ta båt en vei og sykle tilbake?

Grenland har et imponerende utvalg badeland og familieparker. I Skien fritidspark finner du et bassenganlegg med mange ulike bassenger. I Eventyrparken får alle barn hoppe, leke, klatre og bråke i klatrestativer og krypganger, på hengebroer og trampoliner. Og vil du være Tarzan for en dag, er Klatreparken en av landets største utendørs klatreparker, med lange klatrestrekninger i trærne. Det finnes mange muligheter for å reise til Grenland.

Er du ikke utslitt ennå, kan du besøke DuVerden Sjøfartsmuseum + Vitensenter i Porsgrunn, Henrik Ibsens barndomshjem i Skien eller Porsgrunds Porselænsfabrik, der du kan se hvordan porselen lages.

Finn mer inspirasjon på Grenlands offisielle nettsted.

Reiseinformasjon

Se detaljert reiseinformasjon på Grenlands offisielle nettsted.

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Grenland tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt