Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Rauland Rauland
Credits
Rauland.
Photo: Live Skinnes
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Uberørt natur og stolt kultur

Du trenger ikke sitte i ro i fjellbygda Rauland ved foten av Hardangervidda. Her er nok av friluftsaktiviteter å velge mellom for lekne barn i alle aldre.

Rauland ligger i Vinje, Telemarks største kommune. 80 prosent av området ligger over 800 meter, så her dominerer fjellandskapet og store områder med uberørt natur. Gå fra hytte til hytte på Hardangervidda, ta kortere turer i nettet av merkede turstier rundt i bygdene eller utforsk området fra hesteryggen eller sykkelsetet. Liker du å fiske, er det bare å slenge ut snøret – så lenge du har fiskekort, selvsagt. Og er du litt på vakt, lurer skogens konge ofte like rundt hjørnet.

Hvis du liker skikkelig vintersnø, er Rauland stedet. Sett utfor slalåmbakkene på Vierli Skisenter, Rauland Skisenter eller Raulandsfjell Alpinsenter, øv på kule snowboardtriks i Vierli Terrengpark eller se hvor fort – eller sakte – du kan kjøre ned bakkene i landets største kjelkesenter, Vierli Vinterland.

Hundekjøring, snøskuter og kiting er andre populære aktiviteter, og liker du ikke fart, kan du dra på elgsafari eller nyte stillheten i milevis med preparerte langrennsløyper.

Rauland har bare 1500 innbyggere, men er kjent for sitt blomstrende kulturliv og mange forfattere, kunstnere og musikere. Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er noen av de mange kulturinstitusjonene som viderefører kulturarven regionen er så stolt av.

Rauland
Rauland
Live Skinnes
Rauland
Rauland
CH/Visitnorway.com
Rauland
Rauland
Live Skinnes
Couples relaxing
Rauland
CH - Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

@vierlituristsenter på Instagram

This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Sommer i Rauland

Raulandsfjell i Telemark

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Rauland ligger omtrent 220 kilometer fra Oslo Lufthavn Gardermoen og 190 kilometer fra Sandefjord Lufthavn Torp. Det går ekspressbuss til Rauland fra begge flyplassene.
Med buss:
  • En kombinasjon av ekspressbusser og lokalbusser tar deg til Rauland fra Oslo, Larvik, Haugesund og Bergen.
Med bil:
  • Det er gode veiforbindelser til Rauland fra Oslo, Sandefjord og Larvik i øst, Kristiansand i sør og Stavanger, Haugesund og Bergen i vest.
Med tog:
  • Fra Oslo, Stavanger og Kristiansund kan du ta Sørlandsbanen til Bø og ekspressbuss videre til Åmot. Derfra går det lokalbuss til Rauland.

Rauland tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad