Skip to main content

Rauland

Familiemoro og stolt kultur

Er du på jakt etter et skikkelig vintereventyr? Da har du kommet til rett sted.

Sett utfor alpinbakkene i Rauland Skisenter eller nyt det 150 kilometer lange langrennsnettet.

Rauland er en av Telemarks største vinterdestinasjoner,så her finner du garantert en morsom vinteraktivitet som passer for hele familien.

Er du ikke født med ski på beina, er det fortsatt mange andre gøyale aktiviteter du kan bli med på, både på vinterstid og resten av året.

Du trenger ikke å sitte i ro i fjellbygda Rauland ved foten av Hardangervidda. Her er nok av friluftsaktiviteter å velge mellom for lekne barn i alle aldre.

Rauland ligger i Vinje, Telemarks største kommune. 80 prosent av området ligger over 800 meter, så her dominerer fjellandskapet og store områder med uberørt natur. Gå fra hytte til hytte på Hardangervidda, ta kortere turer i nettet av merkede turstier rundt i bygdene eller utforsk området fra hesteryggen eller sykkelsetet. Liker du å fiske, er det bare å slenge ut snøret – så lenge du har fiskekort, selvsagt. Og er du litt på vakt, lurer skogens konge ofte like rundt hjørnet.

Hvis du liker skikkelig vintersnø, er Rauland stedet. Kjør alpint, ta turen i det lange langrennsnettet, prøv hundekjøring eller kiting.

Rauland er også en av få destinasjoner i Norge som tilbyr snøskuterkjøring og snøskutersafari. Det finnes mange muligheter for å reise til Rauland.

Rauland har bare 1500 innbyggere, men er kjent for sitt blomstrende kulturliv og mange forfattere, kunstnere og musikere. Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Universitetet i Sørøst-Norge og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er noen av de mange kulturinstitusjonene som viderefører kulturarven regionen er så stolt av.

Finn mer inspirasjon på Raulands offisielle nettsted.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Aktiviteter og attraksjoner på Rauland

Overnatting på Rauland

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Rauland tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt