Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Lakavatnet Lakavatnet Lakavatnet
Lakavatnet Lakavatnet
Credits
Lakavatnet.
Photo: Steinar Johansen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Der villaksen vaker

Med sine mange elver, lange kystlinje og tre nasjonalparker er Namdalen en naturlig rekreasjonsplass for aktive friluftsentusiaster.

Hvis du kommer med et mål om å få napp på kroken, er sjansene store for at du ikke vil bli skuffet. Namdalen i Trøndelag er velsignet med gode fiskemuligheter, og langs hele kysten kan du leie båter, delta på fiskeutflukter og bo i sjarmerende rorbuer.

Området er viden kjent for sine mange lakseelver, deriblant Namsen, som går for å være en av de beste elvene for sportsfiske i Europa. Flust av mindre elver legger også til rette for iherdige kamper mellom dedikerte fiskere og sprelsk laks. Hvis du vil oppleve ørret og laks på nært hold, men i noe tryggere omgivelser, så ta turen innom Namsen Laksakvarium.

I Indre Namdal har du tre nasjonalparker rett utenfor dørstokken: Børgefjell nasjonalpark, Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Mulighetene er med andre ord mange, enten du vil utforske villmarka til fots eller på to hjul. 

Namdalens «hovedstad» er Namsos, også kjent som «trønderrockens vugge». På Rock City, som er norsk ressurssenter for pop og rock og et opplevelsessenter for trønderrock, kan du skrive egne sanger, prøve deg i studio og lære om Trøndelags fascinerende musikkhistorie. Revyfestival på Høylandet, Grong’s skibakker og Namsskogan Familiepark er flere attraksjoner det er verdt å få med seg.

Kast deg utfor stup med strikk rundt bena, fyk nedover ville stryk med raftingflåte eller utforsk Namdalskystens gode muligheter for havpadling, dykking og ørnesafari. 

På Norveg senter for kystkultur og industri i Rørvik kan du oppleve smaken av Namdalens rike kystkultur, og i Sør-Gjæslingan, som tidligere var en av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten, kan du nyte synet av over 80 øyer, holmer og skjær. 

Fosnes
Fosnes Fergeleie
Steinar Johansen
Sør-Gjæslingan
Sør-Gjæslingan
Anne Grete Walaunet
Namsskogan
Namsskogan
Kristin Smestad
Lierne
Lierne
Steinar Johansen
The Coastal Museum Norveg
Norveg
Steinar Johansen
Grong
Grong
Kurt Are Lona
Ad

Et lite glimt av Namdalen

Aktiviteter og attraksjoner

Overnattingssteder

Reiseinformasjon

Fly:
  • Det er to flyplasser i Namdalen, Namsos lufthavn og Rørvik lufthavn. 
  • Namsos lufthavn har direkteruter til/fra Bodø, Mosjøen, Rørvik og Trondheim. 
  • Rørvik lufthavn har direkteruter  til/fra Mo i Rana, Namsos og Trondheim. 
Tog:
  • Nordlandsbanen, som går fra Trondheim til Bodø, stopper flere plasser i Namdalen, inkludert Grong, Harran, Lassemoen og Namsskogan. 
Bil:
  • E6 går så å si gjennom Namdalen, noe som gjør regionen enkel å nå med bil. 
Båt:
  • Du kan reise til Namsos med M/S Namdalingen fra blant annet Rørvik og Leka. 

Namdalen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les mer om Trøndelag

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad