Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance.
Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance.
Credits
Blåfjella.
Photo: Petr Pavlicek
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Trøndelag - midt i Norgeshistorien

Forankret i norske tradisjoner, midt i Norge, er Trøndelag et godt utgangspunkt for å oppleve natur, kultur og spennende norgeshistorie.

Trøndelag har ni nasjonalparkområder, egnet for vandring, sykling, jakt og fiske. Helt siden 1800-tallet har elvene Gaula, Orkla og Namsen lokket til seg laksefiskere fra hele Europa. Dovrefjell er et av få steder i verden hvor du kan oppleve moskus. Kysten av Trøndelag er både vill og vakker, og særlig populær på grunn av sitt gode fiske.

Storbyen Trondheim har attraksjoner som Nidarosdomen og Rockheim, og den livlige gamlebyen Bakklandet. 30 000 studenter bidrar til en urban og atmosfære. Nidarosdomen er et internasjonalt pilegrimsmål.

Slaget på Stiklestad i 1030 utgjør et vendepunkt i norsk historie og markerer overgangen fra hedendom til kristendom i Norge, der kong Olav Haraldsson mistet livet. Under Olsokdagene kan du se Nordens største friluftsteater ”Spelet om Heilag Olav”, på selve slagstedet.

Den sjarmerende gruvebyen Bergstaden Røros, som i 1980 ble skrevet inn på UNESCOs World Heritage List er blant annet kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, og særegne små butikker så vel som sjarmerende restauranter som byr på regionens fantastiske lokalmat.

Geologiøya Leka i Nord-Trøndelag
Leka
Steinar Johansen
Ocean view from the Beach Bar at Stokkøya
Stokkøya
Tuva Klevan
Trondheim
Trondheim
Øyvind Blomstereng
View over The Golden Route in Inderøy
Inderøy
Steinar Johansen

Aktiviteter og attraksjoner

Med sitt varierte landskap, kan Trøndelag tilby utendørsaktiviteter i flust. Alt fra fiske og båtliv til ski og fotturer i fjellet. Det kommer an på hvor du velger å gå, og hva du føler for å gjøre. Regionen har flere nasjonalparker, og hvis du ønsker å komme tett på naturen, er dette stedet å gjøre det på. Bare ikke komme for nær - moskusen er ikke til å spøke med og er raskere til beins enn det du er, selv om det ikke ser slik ut.

Populære aktiviteter og attraksjoner

Mat og drikke

Med utallige lokalmat-produsenter og et stort fokus på lokal mat, er Trøndelag Norges fremste matregion. Kamskjell fra Frøya serveres i de beste restauranter fra Dubai til Tokyo, krabber fra Hitra sendes til sjømatbuffetene i Paris og en rekke andre produkter har fått priser i inn- og utland. Visste du at Trondheim er opphavet til Linjeakevitten, og at den første skriftlige omtalen av akevitt stammer fra Trøndelag? Når du er i Trøndelag - spis lokalt.

For et godt måltid

Overnatting

Når du kommer til Trøndelag er det litt som å komme hjem. Det første som møter deg i døra er trivelige og gjestfrie trøndere, enten du velger et moderne hotell i storbyen eller en tradisjonsrik rorbu ved kysten. Eller kanskje du kunne tenkt deg å sove blant ulver i en dyrepark?

Overnatting

Destinasjoner i Trøndelag

Reiseinformasjon

Trøndelag er lett å nå, enten du kommer med fly, bil, buss, tog eller båt. Flyforbindelsen er god til mange europeiske storbyer og Hurtigruta stopper både i Trondheim og Rørvik. 

Hva skjer?

Om det er kreativitet eller oppmerksomhetstrang som gjør at det skjer så mye i Trøndelag, skal være usagt. Faktum er i hvert fall at regionen bobler over av kulturelle høydepunkt. Finn ut hva som skjer i Trøndelag når du planlegger turen din hit.

@explore_trondelag
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

 

Trøndelag tilbyr også

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad