Skip to main content

Opplev
TRØNDELAG

Skroll ned for inspirasjon,
eller planlegg reisen nå.

Trøndelag er bokstavelig talt Norges midtpunkt og en mangfoldig region som byr på kultur og natur, støy og stillhet, tech og tradisjon – og fjord og fjell.

Hvorfor ikke starte i Trondheim?

37 000 studenter, 700 teknologiselskaper og en nobelpris i medisin gjør byen til Norges teknologhovedstad og en smeltedigel for kule festivaler, spennende matopplevelser og trivelig trønderkultur.

Norges teknologihovedstad var et opplagt hjem for det banebrytende nye landemerket Powerhouse.

Bygget, som er tegnet av Snøhetta, er utropt til verdens mest miljøvennlige.

Fasadens 3000 kvadratmeter med solceller gjør at bygget produserer mer energi enn det bruker og forsyner seg selv, naboene og byens elbusser med strøm.

Nidarosdomen er et annet ikonisk landemerke.

Opplevelsen blir ekstra mektig hvis du vandrer Pilgrimsleden St. Olavsvegene som ender i domen. Nettverket av historiske stier går gjennom vakre natur- og kulturlandskap og byr på mulighet for både aktivitet og refleksjon.

Matkultur er også en sentral del av Trøndelags DNA, og Trondheim og Trøndelag er utnevnt til Europas gastronomiregion i 2022.

Resturantene Speilsalen og Fagn har fått velfortjente Michelin-stjerner og er som skapt for den helt store anledningen.

Du kan også smake på noe av den aller beste sjømaten i verden, inkludert den berømte Hitrakrabben.

Men for alle reisende og livets mindre anledninger finner du små perler som byr på kortreiste og himmelske smaker.

De lokale ostene er et kapittel for seg. Munkebyosten er et prisbelønt resultat av møtet mellom fersk, norsk gårdsmelk og fransk ystetradisjon som holdes i hevd av cisterciensermunkene.

Lokale smaker i verdensklasse får du også hos Gangstad Gårdysteri en liten sving unna E6, der både osten og isen er laget på særledes kortreist og fersk melk.

Herfra kan du ta Den Gyldne Omvei gjennom Inderøy. Landskapet er et perfekt bakteppe for å nyte lokale mat-, kunst- og håndverksskatter, samt unne seg litt luksus på landet på Øyna Kulturlandskapshotell.

Hva med å gjøre det til en sykkelferie?

Trøndelag er også et historisk sentrum og på Stiklestad får små og store et levende møte med historiske milepæler som slaget på Stiklestad.

Friluftsteateret Spelet om Heilag Olav, ofte kalt Stiklestadspelet, spilles hver sommer under Olsok-dagene på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal.

Historien er også en magisk del av Bergstaden Røros som står på UNESCOs verdensarvliste. Det er vel ingen overdrivelse å si at dette er verdens koseligste gruveby?

Området er også et moderne lokalmat-eventyr der smaken av fjell, skog og vidde går opp i en høyere enhet på tallerken din.

I den nordlige delen av Trøndelag starter den 650 kilometer lange Kystriksveien som følger Helgelandskysten nordover til Bodø.

Det er lett å forstå hvorfor strekningen regnes som en av verdens vakreste bilturer.

Du kan kjøre hele Kystriksveien på én dag, men for å få maksimalt ut av opplevelsen anbefaler vi å sette av fem til sju dager.

Kjør. Stopp. Nyt.

Andre naturopplevelse du bør unne deg å oppleve er utsikten fra Hanshelleren (avbildet) eller fra Halvikhula, som er Nord-Europas største hule ...

... samt ikke minst noen av regionens sju nasjonalparker.

Hitra og Frøya er kjent som et av de verdens beste steder for havfiske.

Tusenvis av øyer, holmer og skjær gjør at du kan fiske under rolige forhold innaskjærs, samtidig som du har kort vei ut til åpent hav.

Og finnes det en bedre måte å lade opp til morgensdagens laksefiske enn å overnatte en retro sovevogn på broa over elva Namsen?

Foretrekker du å nyte havets delikatesser ferdig tilberedt, er Strandbaren på Stokkøya et hett tips.

Her møter moderne arkitektur storslått natur og det lett å forstå hvorfor Stokkøya er kåret til et av verdens beste strandferiesteder.

Og uansett når du skal til Trøndelag bør du sjekke ut det brede tilbudet av festivaler, konserter, spel og andre arrangementer.

Planlegg reisen.

Les også

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Sider du nylig har besøkt